16.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 22:06

Για εμπλοκή τρίτου στον θάνατο Βαλυράκη μιλάει η σύζυγός του

Δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το λιμενικό σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, σχηματίζεται από την τοπική λιμενική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους .

Επίσης στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος κατά τις 12.00 το μεσημέρι.

Όμως η σύζυγός του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι.

Επίσης στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκα που αυτό δείχνει ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρίσκονταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει και κάτι έγινε απότομα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.

Εξάλλου το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρίσκονταν στο χέρι του αλλά ήταν πάνω στη μηχανή και πιο συγκεκριμένα πάνω στο διακόπτη.

Πρόκειται για το λεγόμενο quick stop  που είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.

Νωρίτερα, τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη είχε αναφέρει ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες για εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του συζύγου της, ζητώντας άμεσα ενέργειες ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!