19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:53

Χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις για να ανακάμψει το Πακιστάν μετά τις πλημμύρες, δήλωσε ο Γκουτέρες

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε τη Δευτέρα ότι χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις για να μπορέσει το Πακιστάν να ανακάμψει από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους και να αντισταθεί καλύτερα στην κλιματική αλλαγή.

Ο Γκουτέρες μιλούσε σε διεθνή διάσκεψη στη Γενεύη η οποία κάλεσε για συγκέντρωση δισεκατομμυρίων δολαρίων για στήριξη της χώρας.

Οι πλημμύρες βύθισαν στο νερό το ένα τρίτο της χώρας, στοίχισαν τη ζωή σε 1.700 ανθρώπους και επηρέασαν άλλα 33 εκατομμύρια.

Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε στη διάσκεψη ότι η χώρα του «αγωνίζεται ενάντια στο χρόνο» για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ανάγκες.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλιματική καταστροφή στην ιστορία της χώρας μας», δήλωσε και ο ΥΠΕΞ Μπιλαουάλ Ζαρντάρι.

Σύμφωνα με το λεγόμενο Resilient Recovery, Rehabilitation and Reconstruction Framework του Πακιστάν, η χώρα θα χρειαστεί 16,3 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Κυβέρνηση ανέφερε ότι η χώρα θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψει το μισό κόστος, αλλά προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο.

Μιλώντας μέσω βίντεο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε στη διάσκεψη ότι η χώρα του θα συνεισφέρει 360 εκατομμύρια ευρώ.

Είπε επίσης ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια διεθνή ομάδα υποστήριξης που δημιουργείται για να βοηθήσει το Πακιστάν.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεισφέρει 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του Πακιστάν.

Μήνες αφότου σταμάτησαν οι βροχοπτώσεις, η κατάσταση στο Πακιστάν παραμένει τραγική.

Οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν, εκατομμύρια στρέμματα γεωργικής γης καταστράφηκαν και περίπου δύο εκατομμύρια σπίτια υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Άλλα εννέα εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν στο χείλος της φτώχειας.

Ο Γκουτέρες είπε ότι το Πακιστάν και ο λαός του απάντησαν σε «αυτή την επική τραγωδία με ηρωική ανθρωπιά».

Πριν από τη διάσκεψη, ο Αχίμ Στάινερ, επικεφαλής της υπηρεσίας ανάπτυξης του ΟΗΕ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Πακιστάν θα αντιμετωπίσει συνθήκες αθλιότητας εάν ο κόσμος δεν δραστηριοποιηθεί και δεν βοηθήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!