21 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 10:07

Φόβους για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε έναν πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε το Λονδίνο

Ο Βρετανός Υφυπουργός Άμυνας Τζέιμς Χίπι δήλωσε την Τετάρτη ότι φοβάται πως αν η Ρωσία προκαλέσει αυτό που χαρακτήρισε «εξαιρετικά ανόητη» σύρραξη στην Ουκρανία, θα προκληθούν δεκάδες χιλιάδες θάνατοι.

Σε δηλώσεις του στο Times Radio εκτίμησε ότι μια ρωσική εισβολή ίσως απέχει μόνο λίγες εβδομάδες και τόνισε ότι θα πρόκειται για την πρώτη σύγκρουση δύο τεχνολογικά προηγμένων στρατών εδώ και πολλές δεκαετίες.

Προειδοποίησε τη Ρωσία ότι μια εισβολή της δε θα είναι αναίμακτη και ότι ο υπόλοιπος κόσμος «δε θα την αγνοήσει».

Είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να προστατεύσουν κάθε εκατοστό της χώρας τους.

Οι δηλώσεις του Βρετανού Υφυπουργού ακολούθησαν την επιβεβαίωση ότι το Λονδίνο έχει στείλει στην Ουκρανία ένα ελαφρύ αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα, καθώς και περίπου 100 στρατιωτικούς εκπαιδευτές.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο σχολίασε ότι το μόνο που επιτυγχάνει η παράδοση των βρετανικών όπλων είναι να πυροδοτεί την ένταση.

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι σκοπεύει να καλέσει στο Λονδίνο για «καλόπιστες» διμερείς συνομιλίες τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού.

Η Βρετανία εκπροσωπείται στις σημερινές συνομιλίες στο Βερολίνο με τους συμμάχους για την κατάσταση στην Ουκρανία από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μελέτη: Ανεπαρκής γνώση του μύθου της Θεάς Αφροδίτης

Μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, μέρος της πρώτης φάσης της μελέτης για...

Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υποβάλλονται την Πέμπτη από τις 8:30 π.μ. - 12.30 μ.μ., σε χώρους που καθορίστηκαν από τους οικείους Εφόρους Εκλογείς, οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους...

Χάος σε πτήση: Κόπηκε το ρεύμα κατά την απογείωση και οι επιβάτες άρχισαν να κλαίνε

Χάος σε πτήση της AirAsia κατά τη διάρκεια απογείωσης από το αεροδρόμιο της Αυστραλίας. Το αεροπλάνο έχασε την ισχύ του πριν προλάβει να πετάξει, με τους...

Ποδόσφαιρο: Κρίσιμες μάχες για την 9η αγωνιστική των playoffs

Κρίσιμες μάχες για την ανάδειξη του πρωταθλητή περιλαμβάνει η 9η αγωνιστική της φάσης των playoffs στην προτελευταία στροφή πριν το τέλος του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!