21.1 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 2:51

Το νέο υπερ-ραντάρ της Ρωσίας που σαρώνει τον ουρανό σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων

Ένα νέο αντιαεροπορικό ραντάρ ανέπτυξε η Ρωσία, το Niobium, το οποίο σύμφωνα με τον διοικητή της μονάδας, Ανατόλι, χρησιμοποιείται για την ανίχνευση αεροσκαφών, ελικοπτέρων, drones, βαλλιστικών πυραύλους και πυραύλων MLRS.

Ο  Ανατόλι, μίλησε εκτενώς στην Izvestia για τα πλεονεκτήματά του κατά της Ουκρανίας.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αποκρούουν έγκαιρα τις εχθρικές αεροπορικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων (MLRS) και των βαλλιστικών πυραύλων.

“Το Niobium είναι κινητό, σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, σαρώνει τον ουρανό σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα εκατοντάδες αντικείμενα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) εξήγησε ότι το σύστημα είναι ικανό να ανιχνεύει εχθρικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από σύνθετα υλικά που είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Οι στόχοι που κρίνονται εχθρικοί γνωστοποιούνται στη συνέχεια στο κέντρο διοίκησης, το οποίο  αποφασίζει ποια ρωσική μονάδα αεράμυνας θα ακολουθήσει τον στόχο και θα τον καταστρέψει.

Σύμφωνα με τον Ανατόλι, το σύστημα είναι πολύ εύχρηστο και εύκολο στην εκπαίδευση, ενώ οι κατασκευαστές του προσφέρουν ανά πάσα στιγμή τεχνική υποστήριξη.

Εντοπισμός εχθρικού ελικοπτέρου σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη θέση του

Τον περασμένο Ιούνιο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε τη λειτουργία μιας άλλης συστοιχίας ραντάρ τα Nebo-SV, που επέτρεπαν τον εντοπισμό  εχθρικού ελικοπτέρου σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη θέση του.

Τους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία έχει αυξήσει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να πλήξει στόχους εντός των κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών και σε πόλεις κοντά στη Μόσχα. Η συχνή χρήση drones από το Κίεβο οδήγησε τον ρωσικό στρατό να εγκαταστήσει συστήματα αεράμυνας στην κορυφή σημαντικών κτιρίων στη Ρωσία.

Το ραντάρ Niobium έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να παρακολουθεί αεροδυναμικούς και βαλλιστικούς στόχους, σε αντίθεση με την Ουκρανία που υστερεί στην αεράμυνα. Οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν παραδεχτεί τη δυσκολία τους να αναχαιτίσουν ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους, όπως ο Iskander-M. Ωστόσο, οι συστοιχίες πυραύλων Patriot που παραδόθηκαν στην Ουκρανία αναμένεται να αλλάξουν αυτό το σενάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συμπλοκή στο κέντρο της Λευκωσίας με δύο τραυματίες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης (21/05) μετά από πληροφορία για συμπλοκή μεταξύ προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη...

Συνεχίζει να μοιράζει κέρδη το ΧΑΚ – Άνοδος 1,37% και ξεπέρασε τις 160 μονάδες

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 160,34 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,37%. Άνοδο σε...

Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε εργάτες έπεσε στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

Singapore Airlines: Από τις αναταράξεις 1 νεκρός, σε κρίσιμη κατάσταση 7 τραυματίες – Δείτε μαρτυρίες και εικόνες μέσα από το αεροπλάνο (φώτο,βίντεο)

Βρετανός υπήκοος, ηλικίας 73 ετών, είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του εν μέσω αναταράξεων στο αεροπλάνο της Singapore Airlines, το οποίο εκτελούσε την...

Σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό, σχετικά με κλοπές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ως μία πολύ σοβαρή εξέλιξη ανέδειξε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τη σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών...

Πάφος: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι 15χρονο αγόρι μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία στην Πάφο. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, περί...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!