15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 8:39

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι κατέρριψε ιρανικό drone στην Γαλιλαία

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι κατέρριψε μη επανδρωμένο drone ιρανικής κατασκευής στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, το drone, το οποίο φέρεται να ήταν ιρανικής κατασκευής, καταρρίφθηκε σε ακατοίκητη περιοχή βορείως της λίμνης Γεννησαρέτ στην βόρειο Γαλιλαία, από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη ενώ είχε εισέλθει στον ισραηλινό εναέριο χώρο από την Συρία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η πορεία του drone παρακολουθήθηκε για αρκετό διάστημα από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία και ότι πριν από την κατάρριψή του δεν είχε πετάξει πάνω από περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Λίγη ώρα μετά την κατάρριψη του drone στο βόρειο Ισραήλ, τηλεοπτικό μέσο που εκπέμπει στη Συρία και εκφράζει τις θέσεις της σουνιτικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της Δαμασκού. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, προσθέτοντας ότι δεν σημειώθηκαν ανθρώπινες απώλειες.

Η κρατική ισραηλινής τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, μετέδωσε ότι αξιωματούχοι του στρατού εκτιμούν πως είναι πιθανόν να αναμένεται εχθρική ενέργεια εκ μέρους της ιρανικής Δύναμης Αλ-Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης που διατηρούν παρουσία στη συριακή επικράτεια, επειδή το συριακό καθεστώς συσχετίζει το Ισραήλ με τις τρεις αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά συριακών στόχων τις τέσσερεις τελευταίες ημέρες.

Την χθεσινοβραδινή κατάρριψη του drone, που οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι είναι ιρανικής κατασκευής, σχολίασε ο Υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ, λέγοντας ότι «δεν θα επιτραπεί στο Ιράν και στην Χεζμπολάχ να πλήξει το Ισραήλ με κανέναν τρόπο».

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια δήλωση που πραγματοποίησε ο Γιοάβ Γκάλαντ μετά την πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού Νετανιάχου, δια της οποίας τον απήλλαξε από τα υπουργικά του καθήκοντα – πλην όμως, έκτοτε δεν του έχει επιδώσει επίσημο έγγραφο περί της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.

Από το πρωί της περασμένης Τρίτης πληθαίνουν οι διαρροές στα τοπικά ισραηλινά ΜΜΕ, που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές επαφές ώστε ο Γκάλαντ να επιστρέψει στα καθήκοντά του, πιεζόμενος παράλληλα να προβεί σε επεξηγηματικές δηλώσεις που να εξηγούν τους λόγους που τον είχαν ωθήσει να επικρίνει δημοσίως την κυβερνητική στάση έναντι της αντιπολίτευσης, όσον αφορά την αμφιλεγόμενη δικαστική μεταρρύθμιση.

Υπέρ της επανάκαμψης του Γκάλαντ στα καθήκοντά του τάχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με σχετικές δηλώσεις τους στελέχη του Λικούντ, πρόσωπα του περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού Νετανιάχου καθώς και ο τέως Υπουργός Άμυνας και ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης «Παράταξη Εξουσίας», Μπένι Γκαντς.

Η κρατική ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ότι επίκειται σύντομα κατ’ ιδίαν συνάντηση των Νετανιάχου και Γκάλαντ με σκοπό την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!