27.8 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 12:43

Τουρκία: Τουρίστες και κάτοικοι απομακρύνθηκαν από ξενοδοχεία και σπίτια λόγω των πυρκαγιών

Ξένοι τουρίστες και κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα ξενοδοχεία και τα σπίτια τους σήμερα στη νότια Τουρκία, μπροστά στην εξάπλωση των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα εδώ και πέντε ημέρες και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Στην Αλικαρνασσό, μια συνοικία εκκενώθηκε, καθώς τις φλόγες τροφοδότησαν οι ισχυροί άνεμοι που προέρχονταν από την περιοχή Μίλας, σε κοντινή απόσταση, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Μην μπορώντας να φύγουν οδικώς, 540 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με βάρκες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Στην Αττάλεια, οργανώθηκαν, επίσης, επιχειρήσεις εκκένωσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το οποίο μετέδωσε πλάνα με μαύρο καπνό να σκεπάζει σπίτια.

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες πυρκαγιές εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με σχεδόν 950.000 στρέμματα γης να έχουν μετατραπεί σε στάχτη έως σήμερα το 2021, έναντι ενός μέσου όρου 135.160 αυτήν την περίοδο του χρόνου μεταξύ 2008-2020.

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί δήλωσε πως 107 από τις 112 δασικές πυρκαγιές έχουν τεθεί υπό έλεγχο, όμως στην Αττάλεια και τη Μούγλα οι φωτιές συνεχίζονται.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, αφότου ο υδράργυρος ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα, με 49,1 βαθμούς κελσίου στις 20 Ιουλίου το Τζίζρε (νοτιοανατολικά).

Αύριο, η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Αττάλεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες δορυφόρου όπου αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής στα δάση, που έχουν γίνει μαύρα και οι καπνοί είναι ακόμη ορατοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με 133 πυρκαγιές το 2021 έως σήμερα, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 43 το διάστημα μεταξύ 2008-2020.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ

Aβάσιμους ισχυρισμούς, εσφαλμένες πληροφορίες και προκατειλημμένες παρατηρήσεις σχετικά με την Τουρκία περιέχει η έκθεση ανθρωπίνων δ[ικαιωμάτων του 2023 που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών...

Πραγματοποιήθηκε ο Τελικός Κυπέλλου Coca-Cola Γ’ Κατηγορίας & Επίλεκτης ΣΤΟΚ 2023-24

Στιγμές χαράς και πανηγυρισμών στους φιλάθλους, χάρισε το αγαπημένο αναψυκτικό των γηπέδων, στον τελικό κυπέλλου Coca-Cola Γ’ Κατηγορίας & Επίλεκτης ΣΤΟΚ, που πραγματοποιήθηκε την...

Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υποβάλλονται την Πέμπτη από τις 8:30 π.μ. - 12.30 μ.μ., σε χώρους που καθορίστηκαν από τους οικείους Εφόρους Εκλογείς, οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους...

Συνεχίζονται οι έρευνες για την απόπειρα φόνου – Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση το θύμα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται διερεύνηση από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας, για εντοπισμό των δραστών της απόπειρας φόνου εναντίον 34χρονου, που σημειώθηκε στον...

Ανάβουν τα φλας σε 5 νέα σημεία στη Λεμεσό την Δευτέρα – Δείτε που

Από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Απριλίου, 2024 το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται στην επαρχία Λεμεσού, με τη λειτουργία πέντε σταθερών καμερών σε άλλα δύο σημεία,...

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο «Ραντί»

Τα ξημερώματα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο "Ραντί", στην επαρχία Πάφου, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!