22.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 16:27

Στο Τέξας ο τυφώνας Νίκολας με μεγάλες ποσότητες βροχής

Ο τυφώνας Νίκολας χτύπησε τις ακτές του Τέξας νωρίς την Τρίτη, με τις προβλέψεις να αναμένουν έως και 20 ίντσες βροχής στην ίδια περιοχή, την οποία είχε κατακλύσει ο τυφώνας Χάρβεϊ το 2017, κατακλύζοντας τη Λουιζιάνα που πλήττεται από τις καταιγίδες και ενδεχομένως να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες στα βαθιά νότια.

Ο Νίκολας έφτασε στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου Matagorda και σύντομα υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα. Ήταν περίπου 30 μίλια νότια-νοτιοδυτικά του Χιούστον του Τέξας, με μέγιστους ανέμους 70 μίλια / ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) στο Μαϊάμι. Ο Νίκολας ήταν η 14η καταιγίδα της σεζόν τυφώνων του Ατλαντικού 2021.

Οι επιστήμονες λένε ότι οι καταστροφικές καταιγίδες γίνονται πιο συχνές και πιο έντονες ως μέρος της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τον ερευνητή τυφώνων του κρατικού πανεπιστημίου του Κολοράντο, Φιλ Κλότσμπαχ, μόνο τέσσερα άλλα έτη από το 1966 είχαν 14 ή περισσότερες καταιγίδες έως τις 12 Σεπτεμβρίου: 2005, 2011, 2012 και 2020.

Την Τρίτη ο Νίκολας κινούνταν βορειο-βορειοανατολικά με 9 μίλια / ώρα και το επίκεντρο αναμενόταν να κινηθεί αργά πάνω από το νοτιοανατολικό Τέξας και τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα.

Το μεγαλύτερο άγνωστο ήταν πόσες βροχοπτώσεις θα προκαλούσε στο Τέξας, ειδικά στο επιρρεπές σε πλημμύρες Χιούστον. Σχεδόν όλες οι ακτογραμμές της πολιτείας ήταν υπό προειδοποίηση τροπικής καταιγίδας που περιλάμβανε πιθανές πλημμύρες.

Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ είπε ότι οι αρχές τοποθέτησαν ομάδες διάσωσης στην περιοχή του Χιούστον και κατά μήκος της ακτής. Στο Χιούστον, αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η δυνατή βροχή μπορεί να κατακλύσει δρόμους και να πλημμυρίσει σπίτια. Οι αρχές ανέπτυξαν οχήματα διάσωσης υψηλής υδάτων και έστησαν οδοφράγματα σε περισσότερες από 40 τοποθεσίες, δήλωσε ο δήμαρχος Σιλβέστερ Τέρνερ.

«Αυτή η πόλη είναι πολύ ανθεκτική. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Γνωρίζουμε την προετοιμασία », είπε ο Τέρνερ, αναφερόμενος σε τέσσερα μεγάλα γεγονότα πλημμύρας που έπληξαν την περιοχή του Χιούστον τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων καταστροφικών ζημιών από τον Χάρβεϊ.

Πολλές σχολικές περιοχές κατά μήκος της ακτής του κόλπου του Τέξας ακύρωσαν τα μαθήματα τη Δευτέρα. Η σχολική περιοχή του Χιούστον, η μεγαλύτερη της πολιτείας, ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα θα ακυρωθούν την Τρίτη. Η απειλή οδήγησε σε κλείσιμο επίσης των χώρων και εμβολιασμών Covid-19 στις περιοχές Χιούστον και Κόρπους Κρίστι και ανάγκασε την ακύρωση μιας συναυλίας του Χάρι Στάιλς που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Δευτέρας στο Χιούστον.

Έξι έως 12 ίντσες βροχής αναμένονταν κατά μήκος της μέσης και άνω ακτής του Τέξας, με δυνατές μεμονωμένες μέγιστες ποσότητες 18 ιντσών. Άλλα μέρη του νοτιοανατολικού Τέξας και της νοτιοκεντρικής Λουιζιάνα και του νότιου Μισισιπή θα μπορούσαν να δουν 4 ίντσες έως 8 ίντσες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έρευνα: Απογοήτευση και θυμός των πολιτών στην Ελλάδα

Σαφές κοινωνικό υπόβαθρο έχει το άκρως τεταμένο πολιτικό σκηνικό καθώς όπως δείχνουν οι ποιοτικές μετρήσεις τα συναισθήματα των πολιτών δεν είναι καθόλου χαρωπά. Το ΙΝ...

Πότε διαλύεται πιο εύκολα ένας γάμος;

Ο γάμος και η ηλικία των ατόμων κατά τον γάμο έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα της σχέσης και τη διάρκειά της, σύμφωνα με επιστημονικές...

Αντί για κούρεμα, κατέληξε να κοιμάται… 3 ώρες

Ένας καλόκαρδος κουρέας δημοσίευσε ένα viral βίντεο στο TikTok με το πώς αυτός και οι συνάδελφοί του άφησαν έναν εξαντλημένο πελάτη τους να κοιμηθεί...

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024

Ποσά ύψους €551,8 εκατομμυρίων, έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών (Νοέμβριο 2013) μέχρι το τέλος...

ΤΙΤΑΝ: Ρεκόρ κερδοφορίας για τρίτο συνεχόμενο έτος

Ο ΤΙΤΑΝ δημοσίευσε την Ενιαία Ετήσια Έκθεση Απολογισμού 2023, η οποία παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του σε...

Η 1η Απριλίου 1955: Βαρύτατες οι ευθύνες πολιτικών  αλλά και πολιτών

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος* Μέσα σε πρωτοφανες κλίμα  πολεμικών συγκρούσεων  στον ταραγμένο πλανήτη και με  το χρονίζον Κυπριακό  Ζήτημα να παραμένει άλυτο,  ο  Κυπριακός  Ελληνισμός...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!