16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 2:07

Ρωσία: Τρεις νεκροί από τη σφοδρή έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας – Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού (φωτό, βίντεο)

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τη σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε, το πρωί του Σαββάτου, στη γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για τη διερεύνηση του συμβάντος, πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, για τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου που βρισκόταν δίπλα στο φορτηγό που εξερράγη.

«Προς το παρόν, τα πτώματα δύο νεκρών ανδρών και γυναικών έχουν ήδη ανασυρθεί από τη θάλασσα, ενώ οι ταυτότητές τους δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη» προστίθεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Σημειώνεται πως η γέφυρα των στενών του Κερτς -μήκους 19 χιλιομέτρων- έχει γίνε σημαντικό σύμβολο των αξιώσεων του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη χερσόνησο, την οποία οι δυνάμεις του κατέλαβαν από την Ουκρανία το 2014. Ο Πούτιν παρέστη στα εγκαίνια της γέφυρας το 2018, οδηγώντας κατά μήκος αυτής ένα φορτηγό.

Η ταυτότητα του οδηγού

Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ιδιοκτήτης του φορτηγού -και πιθανότατα και οδηγός- είναι ένας κάτοικος του Κρασνοντάρ,

Οι αρχές ερευνούν τη διαδρομή του φορτηγού, ενώ αναζητούν στοιχεία και στον τόπο διαμονής του άνδρα.

«Οι ανακριτές της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής εντόπισαν τα στοιχεία του φορτηγού και του ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για κάτοικο της επικράτειας του Κρασνοντάρ, έχουν ξεκινήσει έρευνες στον τόπο διαμονής του. Η διαδρομή του οχήματος εξετάζεται» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του, βίντεο που φέρεται να δείχνει το φορτηγό που εξερράγη στη γέφυρα βλέπει στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο μέλη των ρωσικών αρχών εξετάζουν την καρότσα του φορτηγού, ενώ στο σημείο υπάρχουν ένστολοι. Λίγο αργότερα, το φορτηγό φεύγει.

Σε κίνδυνο ο ανεφοδιασμός των Ρώσων

Η έκταση της ζημιάς στη γέφυρα ήταν δύσκολο να εκτιμηθεί άμεσα, αν και οποιοδήποτε εμπόδιο στην κυκλοφορία στη γέφυρα θα μπορούσε να έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει πόλεμο στη νότια Ουκρανία.

Η γέφυρα είναι η μόνη οδός στρατιωτικού εφοδιασμού που συνδέει την ηπειρωτική Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας. Χωρίς αυτή, ο ρωσικός στρατός θα περιοριστεί σοβαρά στην ικανότητά του να φέρει καύσιμα, εξοπλισμό και πυρομαχικά στις ρωσικές δυνάμεις που δίνουν μια ολοένα και πιο έντονη μάχη για τον έλεγχο της νότιας Ουκρανίας.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε ότι ένα αυτοκίνητο εξερράγη στη γέφυρα, με αποτέλεσμα επτά βαγόνια τρένου να τυλιχτούν στις φλόγες. Αν και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η φωτιά δεν ήταν τυχαία.

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι θα χτυπήσει τη γέφυρα, με το «δεξί χέρι» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιχειρεί, ίσως, να αναλάβει την ευθύνη με ανάρτησή του στο Twitter.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Μόσχας ήταν από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Αναφερόμενη στον Μιχαΐλο Ποντολιάκ, αλλά και σε άλλους ουκρανούς αξιωματούχους, η Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε ότι «η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου στην καταστροφή πολιτικών υποδομών αποτελεί απόδειξη της τρομοκρατικής φύσης του».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!