26.8 C
Nicosia
Κυριακή 26 Μάιος 2024 | 19:22

Ρωσία: Νεκρός από πυρά πρώην κυβερνήτης υποβρυχίου ενώ έτρεχε σε πάρκο

Την τελευταία του πνοή άφησε πρώην κυβερνήτης ρωσικού υποβρυχίου, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστο ενώ έκανε τζόκινγκ σε πάρκο στην πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο 42χρονος Στάνισλαβ Ρζίτσκι ενδέχεται να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω εφαρμογή γυμναστικής, καθώς και ότι το όνομά του είχε περιληφθεί σε ουκρανική «μαύρη λίστα» ατόμων που θεωρούνται εχθροί του Κιέβου.

Ο πρώην αξιωματικός του Ναυτικού δέχθηκε πυρά στην πλάτη και στο στήθος, ενώ το θύμα φέρεται να έτρεχε τακτικά στην ίδια διαδρομή, όπως προκύπτει από εφαρμογή γυμναστικής την οποία χρησιμοποιούσε, σύμφωνα με το BBC.

Σε ανακοίνωσή της, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ανέφερε ότι το πάρκο δεν είχε κόσμο λόγω έντονης βροχόπτωσης, «άρα δεν υπάρχουν μάρτυρες που θα μπορούσαν να δώσουν λεπτομέρειες ή να αναγνωρίσουν τον δράστη».

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του υπ. Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Γεραστσένκο, έγραψε στο Twitter ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την Ουκρανία για ανάμιξη στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν αυτή η υποψία είναι δικαιολογημένη. «Μέχρι στιγμής η ρωσική αστυνομία δεν μπορεί να βρει ούτε μια κάμερα παρακολούθησης που θα μπορούσε να καταγράψει το έγκλημα. Η έρευνα συνεχίζεται» σημείωσε.

Το ρολόι και τα ακουστικά του θύματος βρέθηκαν στο σημείο, κάτι που υποδεικνύει ότι δεν ήταν κίνητρο του εγκλήματος η ληστεία, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mash.

Βάσει πληροφοριών από ρωσικά μέσα, ο 42χρονος ήταν στο παρελθόν διοικητής του υποβρυχίου Krasnodar, που πήρε το όνομά του από την πόλη στην οποία διαπράχθηκε η δολοφονία.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ενδέχεται να ήταν ο κυβερνήτης του υποβρυχίου, όταν πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Βίνιτσια τον Ιούλιο του 2022, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 23 ατόμων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Η ουκρανική κυβέρνηση είχε δηλώσει τότε ότι η επίθεση διαπράχθηκε με πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ωστόσο, ο πατέρας του θύματος δήλωσε ότι ο γιος του είχε παραιτηθεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τον Δεκέμβριο του 2021 – πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μοιάζει με  Βαβέλ η φορολογική μεταρρύθμιση

Δύσκολο, πολύ δύσκολο, φαίνεται ότι θα είναι το εγχείρημα για την προωθούμενη φορολογική μεταρρύθμιση.  Όπως προκύπτει απ’ όσα λέχθηκαν στο Συνέδριο που έγινε την...

Οι μανδαρίνοι των κομμάτων και οι παλιομοδίτικες τακτικές τους 

Η παλιομοδίτικη τακτική της πολιτικής κόντρας, σε υψηλούς τόνους, επιστρατεύεται και πάλι λίγο πριν προσέλθουμε στις κάλπες, από τα κόμματα για συσπείρωση των ψηφοφόρων...

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά μεταξύ Λινού και Φλάσου

Υπό πλήρη έλεγχο, τέθηκε στις 20:30, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο, στις 17:55, μεταξύ των Κοινοτήτων Λινού και Φλάσου, σύμφωνα με χθεσινή τελική...

Συμμετοχή Εθνικής Φρουράς σε πολυεθνική άσκηση στην Ιορδανία

Στην Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση «EAGER LION-2024», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων «KING ABDULLAH II» στην Ιορδανία, με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων από 33 συνολικά...

77ο Φεστιβάλ Καννών: Στην αμερικανική ταινία «Ανόρα» του Σον Μπέικερ ο Χρυσός Φοίνικας

Σ’ ένα «αουτσάιντερ», την αμερικανική ταινία, «Ανόρα» του Σον Μπέικερ απονεμήθηκε τελικά ο Χρυσός Φοίνικας καλύτερης ταινίας του φετινού 77ου φεστιβάλ των Καννών. Πρόκειται για...

Υπουργός Εργασίας: Πρόκληση η αυξητική τάση αδήλωτης εργασίας

Πρόκληση χαρακτήρισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, την αποτελεσματική αντιμετώπισης της αδήλωτης και παράνομης εργασίας, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!