22.3 C
Nicosia
Τετάρτη 8 Μάιος 2024 | 20:48

Πλημμύρες και προβλήματα προκαλεί νέα ισχυρή καταιγίδα στη Βρετανία

Χιλιάδες κάτοικοι στην περιοχή του Σπρότμπρο στο νότιο Γιόρκσιρ της ΒΑ Αγγλίας και στο Ντίντσμπερι στο ευρύτερο Μάντσεστερ υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τις οικίες τους τη νύχτα της Κυριακής, όταν υπερχείλισαν οι ποταμοί Ντον και Μέρσεϊ.
Αντίστοιχες οδηγίες έλαβαν κάτοικοι στις κομητείες Λοντοντέρι και Τάιρον στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου υπερχείλισαν οι ποταμοί Ντράμραχ και Φιν.

Οι πλημμύρες είναι αποτέλεσμα της Καταιγίδας Φράνκλιν που πλήττει περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου από το βράδυ της Κυριακής, η τρίτη ισχυρή καταιγίδα στη χώρα μέσα σε μία εβδομάδα μετά από την Καταιγίδα Ντάντλεϊ και την πιο σφοδρή από όλες, την Καταιγίδα Γιούνις.

Αντιπλημμυρικά φράγματα έχει χρειαστεί να ανεγερθούν επίσης σε περιοχές από όπου περνά ο ποταμός Σέβερν στα δυτικά της χώρας.

Παράλληλα στην Αγγλία τέθηκαν σε ισχύ 175 προειδοποιήσεις για πλημμύρα, που σημαίνει ότι αναμενόταν υπερχείλιση υδάτων και 172 συναγερμοί για πλημμύρα που σημαίνει ότι μια πλημμύρα θεωρούταν πιθανή.

Η Καταιγίδα Φράνκλιν συνοδευόταν, κυρίως τη νύχτα, από ισχυρότατους ανέμους, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει πορτοκαλί προειδοποίηση για κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής λόγω ανέμων στη Βόρεια Ιρλανδία, προειδοποίηση που εξέπνευσε στις 7 το πρωί τοπική. Για πολλά σημεία της Βρετανίας είναι σε ισχύ ηπιότερες κίτρινες προειδοποιήσεις μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Αρκετές σιδηροδρομικές εταιρείες ακύρωσαν πρωινά δρομολόγια ή έχουν επιβάλει όρια ταχύτητας στους συρμούς, συστήνοντας στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια με τρένο.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 50.000 νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεναν χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί, κυρίως στη ΝΑ Αγγλία.

Η Καταιγίδα Φράνκλιν συνοδεύεται από ανέμους με ταχύτητα περίπου 95 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στη Νήσο Γουάιτ καταγράφηκε ριπή ανέμου στα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Μετά τις καταιγίδες Ντάντλεϊ και Γιούνις είναι η πρώτη φορά που τρεις καταιγίδες τόσο ισχυρές ώστε να λάβουν όνομα από από τη μετεωρολογική υπηρεσία πλήττουν το Ηνωμένο Βασίλειο σε διάστημα μίας εβδομάδας από το 2015, όταν και εγκαινιάστηκε το σύστημα ονοματοδοσίας καιρικών φαινομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κέρδη στο ΧΑΚ με άνοδο 1,92%

Κέρδη κατέγραψε στη σημερινή συνάντηση το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 148,41 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,92%. Η...

Αναλαμβάνει δράση η Τουρκία – Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Φιντάν

Διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πραγματοποιεί το ταξίδι, εν μέσω των προσπαθειών...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άλμα σε νέα υψηλά 13 ετών, πλησιάζει τις 1.500 μονάδες

Ξεκούραστοι και με αρκετές δυνάμεις εμφανίστηκαν οι αγοραστές στην πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις αργίες του Πάσχα, με αποτέλεσμα η ελληνική αγορά να εκτινάσσεται...

Μάλτα: Πολιτικοί και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας στη δικαιοσύνη για σκάνδαλο ιδιωτικοποίησης νοσοκομείων

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται πρώην πρωθυπουργός, νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας καθότι συγκαταλέγονται στους δεκάδες υπόπτους που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη της...

Ξεμένουν από καύσιμα νοσοκομεία στη Γάζα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθότι ξεμένουν από καύσιμα τα νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικότερα, τα καύσιμα για τη λειτουργία...

Βγάλανε τα «μαχαίρια» στην Ευρώπη – Το ΕΛΚ αρνείται να καταδικάσει την «ακροδεξιά»

Καβγάς ξέσπασε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ευρώπη μετά την άρνηση της κεντροδεξιάς ομάδας στην οποία ανήκει Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να υπογράψει επιστολή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!