18.5 C
Nicosia
Παρασκευή 10 Μάιος 2024 | 3:18

Νέες επιθέσεις από τον στρατό του Ισραήλ στη Γάζα – Πάνω από 8.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Στη δεύτερη φάση, πέρασε ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, με χερσαίες επιχειρήσεις και σφοδρότατους βομβαρδισμούς, και με τον στρατό να δίνει νέα εντολή εκκένωσης, ζητώντας από τους κατοίκους που έχουν απομείνει να αποχωρήσουν αμέσως προς νότο, υποστηρίζοντας ότι σήμερα, «οι ανθρωπιστικές προσπάθειες στη Γάζα, που γίνονται από την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ, θα αυξηθούν».

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες πως οι τηλεπικοινωνίες –οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και η πρόσβαση στο διαδίκτυο– έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται σταδιακά στη Λωρίδα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, συνεχίστηκαν και το Σάββατο «με πιο αργό ρυθμό» σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της ισραηλινής επίθεσης ξεπερνά τους 8.000, οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά.

Το Ιράν διαμηνύει ότι το Ισραήλ «ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές». Χώρες του Κόλπου προειδοποίησαν το Ισραήλ να μην επιχειρήσει νέα χερσαία επιχείρηση στη Γάζα και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της περιοχής, ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης, σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή.

Δείτε live εικόνα εδώ

Νετανιάχου: Έκανα ένα λάθος.

«Εκανα λάθος. Τα πράγματα που είπα δεν έπρεπε να ειπωθούν και ζητώ συγγνώμη γι‘ αυτό», δήλωσε σύμφωνα με την Haaretz ο Νετανιάχου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του Ισραήλ για τη δήλωσή του χθες βράδυ, στην οποία υποστήριξε ότι δεν προειδοποιήθηκε για τις προθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, και κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας – ιδίως κατονομάζοντας τον επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών των IDF Ααρόν Χαλίβα και τον επικεφαλής της Σιν Μπετ  Ρόνεν Μπαρ.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος λέει ότι οι ισραηλινές αρχές ζήτησαν να εκκενωθεί αμέσως το νοσοκομείο Al-Quds

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) αναφέρει ότι έλαβε «ισχυρές απειλές» από τις ισραηλινές δυνάμεις να «εκκενώσουν αμέσως το νοσοκομείο Al-Quds«.

«Από τις πρωινές ώρες, η περιοχή γύρω από το νοσοκομείο Al-Quds έγινε μάρτυρας συνεχών επιδρομών που οδήγησαν στην πλήρη καταστροφή του«, αναφέρεται σε ανακοίνωση στο X.
Το νοσοκομείο βρίσκεται στην περιοχή Tel al-Hawa της πόλης της Γάζας.

Η ενημέρωση από τον ισραηλινό στρατό

Από την Παρασκευή το βράδυ, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα με στρατιώτες και τεθωρακισμένα, συνεχίζοντας ταυτοχρόνως τους βομβαρδισμούς του στον θύλακα των 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ακολουθούν βασικά σημεία συμπεράσματα από την ενημέρωση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού:

  • Τουλάχιστον 331 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 32 αιχμαλωτίστηκαν από τις 7 Οκτωβρίου.
  • Τουλάχιστον 230 άτομα μεταφέρθηκαν από τη Χαμάς στη Γάζα, χωρίς να είναι σαφές αν ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τους αιχμάλωτους στρατιώτες.
  • Ο στρατός επιτέθηκε σε θέσεις της Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα της χώρας με τον Λίβανο.
  • Ο στρατός «σημειώνει πρόοδο σε αυτό το στάδιο του πολέμου σύμφωνα με το σχέδιο και επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις μας«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Διευθετήσεις ΑΠΟΕΛ για τον ντέρμπι-τίτλου με την ΑΕΚ

Ενημερώνει τον κόσμο του που θα προσέλθει στο ΓΣΠ o AΠΟΕΛ, για να παρακολουθήσει τον τελικό πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί στις...

Κουμής: Σε σταθερά ανοδική πορεία η τουριστική αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Σε σταθερά ανοδική πορεία βρίσκεται η τουριστική αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) για την Κύπρο δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, τονίζοντας πως...

Βραζιλία: ΄Αλογο διασώθηκε από τις πλημμύρες καταφεύγοντας στις στέγες σπιτιών (βίντεο)

Μάρτυρες ενός σπάνιου σκηνικού υπήρξαν οι διασώστες στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας που έχει πληγεί από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις, οι...

Eurovision 2024: Έντονες αποδοκιμασίες στην πρόβα του Ισραήλ

Η συμμετοχή του Ισραήλ στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις εκτός,...

Η πιο φονική πόλη στον κόσμο: Σε ποια πόλη κάθε μέρα κάποιος δολοφονείται

Το ποσοστό των δολοφονιών το 2003 εκτινάχθηκε στους 148 ανά 100.000 κατοίκους και ήταν σχεδόν 50% υψηλότερο από εκείνο στο δεύτερο πιο επικίνδυνο μέρος...

Τέσσερις χώρες της ΕΕ αναμένεται ν’ αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος στις 21 Μαΐου

Η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία και η Μάλτα πιστεύεται ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό Κράτος στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση «RTE News». Η ιρλανδική δημόσια...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!