33.7 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 16:58

Νέες εκρήξεις στο Κίεβο – Χωρίς νερό και ρεύμα από βομβαρδισμούς

Νέες ρωσικές επιθέσεις σημειώθηκαν την Τετάρτη στην Ουκρανία, με εκρήξεις να αναφέρονται στην πρωτεύουσα της χώρας, Κίεβο, στο Μικολάιβ, στο Λβιβ και στο Κρεμεντσούκ, στην περιφέρεια Πολτάβα. Επίθεση δέχθηκε επίσης

Ειδικότερα, ρωσικός πύραυλος έπληξε υποδομές στο Κίεβο, όπου ακούστηκαν εκρήξεις σε συνοικίες σε όλη την πόλη, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

Κατά την επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον ένα άτομο έχασε την ζωή του, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης. Άλλο ένα άτομο τραυματίστηκε επίσης κατά την ρωσική επιδρομή, η οποία προκάλεσε ζημιές σε ένα διώροφο κτίριο.

Μετά τις εκρήξεις στο Κίεβο, υπήρξε για λίγο διακοπή του ρεύματος σε τμήμα της πόλης. Αναφορές για διακοπές ρεύματος υπάρχουν επίσης σε περιοχές σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα σήμανε ο συναγερμός σε ολόκληρη την Ουκρανία ενώ τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αναφορές ότι τα συστήματα αεράμυνας έχουν ενεργοποιηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά την Ουκρανία και τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.

Στο μεταξύ:

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι ακόμη τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σήμερα στο Κίεβο, σύμφωνα με ανακοίνωση της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας, ενώ από τα ρωσικά πλήγματα διεκόπη η παροχή νερού και ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την περιοχή του Κιέβου.

Ολόκληρη η περιοχή του Κιέβου βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο κρίσιμες υποδομές, δήλωσε ο Ολεξίι Κουλέμπα, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

Επίσης η παροχή νερού διεκόπη σήμερα στο Κίεβο μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

«Λόγω των βομβαρδισμών, η παροχή νερού έχει διακοπεί σε όλο το Κίεβο. Ειδικοί (…) εργάζονται για να αποκαταστήσουν την παροχή το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Κλίτσκο στο Telegram, καλώντας τους κατοίκους να κάνουν προμήθειες νερού.

Συναγερμοί προειδοποίησης για αεροπορική επιδρομή σήμαναν σε όλη την Ουκρανία και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αναφορές για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Διακοπή λειτουργίας πυρηνικών σταθμών

Μονάδες του πυρηνικού σταθμού Πιβντενουκραϊνσκ στη νότια Ουκρανία διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω απώλειας ισχύος από το μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε ολόκληρη την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom.

Εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων μονάδες του πυρηνικού σταθμού Χμελνίτσκι στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας αποσυνδέθηκαν επίσης από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Χαμάλι.

Τμήματα αυτής της περιοχής έχουν επίσης αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και βρίσκονται χωρίς παροχή νερού, δήλωσε ο περιφερειάρχης στο Telegram.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Ισπανία: Έρευνα για διαφθορά κατά της συζύγου του Σάντσεθ

Ισπανικό δικαστήριο  ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ για διαφθορά, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε η οργάνωση κατά...

Ρωσία: Ο Πατριάρχης Κύριλλος «τιμωρεί» ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο Ναβάλνι

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας, επέβαλε κυρώσεις σε ιερέα που τέλεσε μνημόσυνο για τον Αλεξέι Ναβάλνι, τον εκλιπόντα ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης και...

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας πραγματοποίησε αεροσκάφος της εταιρείας Transavia. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Αθήνα με προορισμό το Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναγκαστική...

Ευρωεκλογές: Μπλόκο του Αρείου Πάγου στους Σπαρτιάτες

Δεν άναψε τελικά το «πράσινο φως» ο Άρειος Πάγος στους «Σπαρτιάτες» προκειμένου να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Οι Αρεοπαγίτες οι οποίοι βρίσκονταν σε διάσκεψη από την περασμένη Κυριακή, αποφάσισαν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!