33.7 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 19:28

Μεγάλες ποσότητες εμβολίου J&J παραμένουν αδιάθετα στις ΗΠΑ

Επέκταση του χρονικού ορίου αποθήκευσης του εμβολίου της Johnson & Johnson μελετάται στις ΗΠΑ καθώς παραμένουν πολλές ποσότητες αδιάθετων εμβολίων.

Στην Λατινική Αμερική τα περιστατικά κορωνοϊού αυξάνονται και η εκστρατεία εμβολιασμού κινείται με αργούς ρυθμούς. Προβλήματα στους εμβολιασμούς και στην Ασία.

Ο Σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού Αντι Σλάβιτ προέτρεψε τους κυβερνήτες των Πολιτειών να συνεργαστούν με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να επεκτείνουν το χρονικό όριο αποθήκευσης του εμβολίου της Johnson & Johnson , καθώς εκατομμύρια αχρησιμοποίητες δόσεις του εμβολίου αυτού πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους σε όλη τη χώρα.

Η φαρμακευτική εταιρεία έχει τονίσει ότι διεξάγει μελέτες αξιολόγησης σταθερότητας που θα μπορούσαν να της επιτρέψουν να μεταθέσει τις ημερομηνίες λήξης του μονοδοσικού εμβολίου της. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια του εμβολίου της J&J και η μείωση της ζήτησης για εμβόλια έχουν αφήσει αχρησιμοποίητες σχεδόν τις μισές από τις 21 εκατομμύρια δόσεις που η εταιρεία έχει παρασκευάσει για τις ΗΠΑ. Η ζήτηση για όλα τα εμβόλια έχει μειωθεί από τα μέσα Απριλίου, αλλά η πτώση είναι σημαντικά μεγαλύτερη για αυτό της J&J.

Το Reuters ανέφερε ότι τουλάχιστον 13 παρτίδες εμβολίων της J&J έχουν ημερομηνίες λήξης 27 Ιουνίου ή νωρίτερα. Δεν είναι σαφές σε πόσες δόσεις αυτές οι παρτίδες αντιστοιχούν. Η J&J έχει έτοιμες ακόμη 100 εκατομμύρια δόσεις, αλλά ο χρόνος αποστολής τους είναι αβέβαιος.

Μέχρι χθες, το 63,7% των Αμερικανών ενηλίκων είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση, καθώς η χώρα επιχειρεί να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον εμβολιασμό του 70% των Αμερικανών έως τις 4 Ιουλίου εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3.254 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.705.942, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε την Τετάρτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, ακόμη 107 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 89.491 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Λατινική Αμερική

Η Αργεντινή ξεπέρασε χθες Τρίτη το όριο των τεσσάρων εκατομμυρίων κρουσμάτων . Η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων βρίσκεται στο 79,1% σε εθνική κλίμακα και στο 77,3% στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Αιρες. Μέχρι χθες είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για την COVID-19 11,8 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων 3,1 εκατ. πολίτες έχουν πλέον λάβει και τις δύο.

Στο Μεξικό άλλοι 262 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν την Τρίτη και επιβεβαιώθηκαν 3.449 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 229.100 νεκρούς επί συνόλου 2.438.011 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο επίσημος απολογισμός, ο τέταρτος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας πρόσφατα έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.378 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 52.911 κρούσματα . Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 476.792 νεκρούς επί συνόλου 17.037.129 επιβεβαιωμένων μολύνσεων, την ώρα που ειδικοί προειδοποιούν πως έρχεται τρίτο κύμα.

Σε απόλυτα μεγέθη, πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας. Ο αργός ρυθμός της εκστρατείας ανοσοποίησης, η πρόωρη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και η ανεξέλεγκτη εξάπλωση παραλλαγμένων στελεχών του ιού ωθούν επιδημιολόγους να εκφράζουν ολοένα πιο έντονα τον φόβο πως το τρίτο κύμα θα είναι ακόμη πιο φονικό από τα δύο πρώτα.

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.156 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 8 ασθενείς με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 1.033 νεκρούς επί συνόλου 151.259 μολύνσεων. Η πρωτεύουσα Αβάνα, επίκεντρο της επιδημίας, κατέγραψε 449 μολύνσεις.

Το υπουργείο Υγείας, που διεξάγει από τη 12η Μαίου μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala, σε επτά δήμους της Αβάνας, ενημέρωσε πως από τη 14η Ιουνίου ο εμβολιασμός θα επεκταθεί σε όλη την πρωτεύουσα.

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 46 ασθενείς με την COVID-19, ενώ διαγνώστηκαν 5.568 κρούσματα του SARS-CoV-2. Μία ημέρα αφού η χώρα ξεπέρασε το όριο των 30.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 30.104 νεκρούς επί συνόλου 1.440.417 μολύνσεων.

Η Χιλή βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα μολύνσεων και κρίση στο σύστημα υγείας, καθώς η πληρότητα των ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 95% στα νοσοκομεία.

Ασία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Ινδονησία αυξήθηκαν κατά 6.294 σε 24 ώρες φθάνοντας τα 1.869.325 συνολικά, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας. Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν ακόμη 189 ασθενείς με την COVID-19, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 51.992 νεκρούς.

Στο Μπανγκλαντές καταγράφηκαν 2.322 κρούσματα του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από την 29η Απριλίου, ενώ άλλοι 44 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας (ΓΔΥΥ) της χώρας.

Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει τους 12.913 νεκρούς επί συνόλου 815.282 μολύνσεων. Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων – διαγνώστηκαν έπειτα από 19.165 τεστ – αποδίδεται από τις αρχές στις εορτές του περασμένου μήνα στην κατά πλειονότητα μουσουλμανική χώρα που αύξησαν τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις καθώς τα περιοριστικά μέτρα είχαν χαλαρώσει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!