17.9 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 6:43

Μακελειό στο Αμβούργο – Επίθεση με νεκρούς σε εκδήλωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη το βράδυ μετά από πυροβολισμούς στο κτίριο της εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, μεταξύ των οποίων και ο δράστης της επίθεσης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το πρωί της Παρασκευής.

«Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα, μεταξύ των οποίων και ο ύποπτος δράστης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Αμβούργου, προσθέτοντας ότι αρκετοί τραυματίστηκαν, «μερικοί σοβαρά».

Δεν υπάρχει προς το παρόν ακόμη επίσημη ενημέρωση για το πιθανό κίνητρο του δράστη.

Ο γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, πρώην δήμαρχος του Αμβούργου, περιέγραψε το μακελειό ως «πράξη βίας». Η κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Γερμανία είπε ότι τα μέλη της στοχοποιήθηκαν σε μια «φρικτή επίθεση». Ο Ντέιβιντ Σεμονιάν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά με έδρα τις ΗΠΑ, είπε ότι τα μέλη «θρηνούν παγκοσμίως τα θύματα αυτού του τραυματικού συμβάντος».

Γερμανία

Αστυνομικοί από μια εξειδικευμένη ένοπλη μονάδα βρέθηκαν κατά τύχη κοντά στο σημείο όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, μόλις έφτασαν βρήκαν αρκετούς ανθρώπους σοβαρά τραυματισμένους και κάποιους νεκρούς. «Στη συνέχεια άκουσαν έναν πυροβολισμό από ψηλά, ανέβηκαν πάνω και βρήκαν ένα ακόμη άτομο», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί-μεταξύ αυτών πιθανότατα και ο δράστης- σε επίθεση στο κτίριο εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

«Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης», αναφέρεται στην ανάρτηση της Αστυνομίας στο Twitter και επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται «προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Η πρώτη ειδοποίηση έφθασε στην Αστυνομία λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα, στις 22:15 ώρα Κύπρου) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς σε κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή έσπευσαν επιτόπου κι άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι Αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν, διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί.  Ο έβδομος βρέθηκε από τους Αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο, σε απόσταση από τα υπόλοιπα θύματα. «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί,  βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, με μηνύματος μέσω ειδικής εφαρμογής, ενημέρωσαν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, «προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές».

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ, ο οποίος κάλεσε μεταξύ άλλων τους πολίτες να ακολουθούν τις συστάσεις της Αστυνομίας.

Η Αρχιεπισκοπή του Αμβούργου σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «είμαστε συγκλονισμένοι. Συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που τραυματίστηκαν, στις οικογένειες των θυμάτων και στα μέλη των σωστικών συνεργείων και προσευχόμαστε για αυτούς που έχασαν βάναυσα τη ζωή τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!