17.9 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 6:50

Μάχη με τον χρόνο και τις συνθήκες στη Συρία – Ανησυχία Π.Ο.Υ

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας συνεχίζεται η άνιση μάχη με τον χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες για διάσωση και περίθλαψη ανθρώπων και γενικότερα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι μεγάλοι σεισμοί της προηγούμενης εβδομάδας.

Περισσότεροι από 4.400 θάνατοι και 7.600 τραυματισμοί έχουν αναφερθεί στη βορειοδυτική Συρία από τότε που ο σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών έπληξε τη γειτονική νότια Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα «The Syrian Observer», τα νοσοκομεία στο Χαλέπι δεν έχουν αρκετό χώρο για νέους ασθενείς μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας. Στο νοσοκομείο Αλ Ραζί τα κρεβάτια των ασθενών απλώνονται από άκρη σε άκρη μέσα στους διαδρόμους και στην παγωμένη αυλή.

Ο ΠΟΥ και η UNICEF προειδοποίησαν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά σε ηλικία θηλασμού. «Κατά τη διάρκεια τέτοιων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η σημασία του θηλασμού και η αύξηση των κινδύνων θνησιμότητας που συνδέονται με τον μη θηλασμό είναι πιο έντονη», ανέφερε η κοινή δήλωση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανέλαβε επίσης, τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία, μια περιοχή που ελέγχεται από την αντιπολίτευση και έχει ελάχιστη πρόσβαση σε βοήθεια μετά τους σεισμούς που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «The Syrian Observer», «είναι σαφές ότι η ζώνη που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας», δήλωσε ο διευθυντής εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, σε ενημέρωση στη Γενεύη.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «πρέπει να θυμόμαστε εδώ ότι στη Συρία, είχαμε δέκα χρόνια πολέμου. Το σύστημα υγείας είναι εκπληκτικά εύθραυστο. Οι άνθρωποι έχουν περάσει από την κόλαση».

Από την πλευρά του, ο Ερυθρός Σταυρός επανέλαβε την έκκλησή του για την παροχή βοήθειας στα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία των Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε ότι εκτιμά πλέον ότι θα χρειαστεί 650 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (702 εκατομμύρια δολάρια) για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανθρωπιστικών αναγκών σε Συρία και Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση «Hayat Tahrir al-Sham (HTS, πρώην Μέτωπο al-Nusra)» κατέλαβε τέσσερα φορτηγά, τα οποία μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια και μετέφερε τη βοήθεια στην πόλη αλ-Ντάνα στην ύπαιθρο του Ιντλίμπ. Στην πόλη Τζίντερες σημειώθηκε επίσης, ένταση μεταξύ του HTS και της Jaysh al-Sharqiya, που πρόσκειται στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA).

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!