20.9 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 8:46

Κίνα: Ο θερμότερος Αύγουστος από το 1961 και 3ος ξηρότερος μήνας που έχει καταγραφεί

Η Κίνα κατέγραψε τον θερμότερό της Αύγουστο από τότε που άρχισαν να συλλέγονται τα σχετικά μετεωρολογικά δεδομένα το 1961, όπως μετέδωσε την Τρίτη η κρατική τηλεόραση CCTV, ύστερα από εβδομάδες ενός ασυνήθιστα μεγάλου σε διάρκεια καύσωνα στη χώρα.

Τον προηγούμενο μήνα, η μέση θερμοκρασία στην Κίνα ήταν 22,4° Κελσίου και ξεπέρασε κατά 1,2 βαθμό το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ, όπως ανέφερε το CCTV, επικαλούμενο τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Τα κύματα καύσωνα το καλοκαίρι δεν είναι σπάνια στην Κίνα, ιδίως στο δυτικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

Αλλά ο ασιατικός γίγαντας βρέθηκε φέτος αντιμέτωπος με ακραίες καιρικές συνθήκες, τις οποίες επέτεινε η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη, σύμφωνα με επιστήμονες.

Σύμφωνα με το CCTV, σε 267 σταθμούς δεδομένων σε όλη τη χώρα τον περασμένο μήνα οι θερμοκρασίες ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα που είχαν καταγραφεί στο παρελθόν ή κατέρριψαν τα σχετικά ρεκόρ.

Ο Αύγουστος ήταν επίσης ο τρίτος ξηρότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην Κίνα, με μέσες βροχοπτώσεις μικρότερες κατά 23,1% από αυτές που σημειώνονται υπό κανονικές συνθήκες.

Φέτος το καλοκαίρι, «ο αριθμός των ημερών με υψηλή θερμοκρασία ήταν αφύσικα υψηλός», όπως ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο οι μετεωρολογικές υπηρεσίες, διευκρινίζοντας ότι συνεχίζουν να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις.

Σε πολλές επαρχίες, οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια σχεδόν συστηματική στροφή των καταναλωτών προς τα κλιματιστικά.

Το πρόβλημα: το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, τη στιγμή που τα ποτάμια στερεύουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και τα φράγματα δυσκολεύονται να λειτουργήσουν.

Πολλές επαρχίες αναγκάστηκαν έτσι να επιβάλουν δελτίο στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ακολουθώντας το παράδειγμα της Σετσουάν (νοτιοδυτικά), μιας από τις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ – Επαφές με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EUMC) Στρατηγός Robert Brieger ο οποίος πραγματοποεί επίσημη επίσκεψη...

Σημαντική πτώση στο ΧΑΚ – Αιτία η υποχώρηση διεθνών αγορών

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας τέρμα στην ανοδική πορεία των τριών προηγούμενων ημερών λόγω του αρνητικού χρηματιστηριακού κλίματος που...

3.232 υποψηφιότητες για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δείτε πίνακα πόσοι διεκδικούν,ποιες θέσεις και σε ποιο Δήμο

Συνολικά 3.232 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν σήμερα παγκύπρια για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών...

HΠΑ: Φουντώνουν στα πανεπιστήμια οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα – Εκατοντάδες συλλήψεις

Σε εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών – διαδηλωτών έχουν προβεί οι αρχές στις ΗΠΑ, καθώς φουντώνουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα και τις απάνθρωπες συνθήκες...

Στην Κίνα ο Πούτιν τον Μάϊο

Την Κίνα σκοπεύει να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Μάιο, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος. «Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο», τόνισε ο...

Κυβέρνηση: Βήματα επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία – Επίσκεψη Μητσοτάκη-Ιερώνυμου σε δομές της Αρχιεπισκοπής αύριο

Κοινή επίσκεψη σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό θα πραγματοποιήσουν αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!