17.9 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 5:28

ΗΠΑ: Μια οικογένεια «χάθηκε» στην συντριβή του Cessna που αναχαιτίστηκε από F-16

Τον θάνατο των τεσσάρων επιβαινόντων στο αεροσκάφος τύπου Cessna, που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ουάσινγκτον και, επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις του πύργου ελέγχου,αναχαιτίστηκε από δύο καταδιωκτικά F-16  με το αεροπλάνο  στη συνέχεια να συντρίβεται σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Βιρτζίνια, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Οι διασώστες, που έφθασαν στον τόπο της συντριβής λίγο πριν από τις 20:00 (τοπική ώρα, 03:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) «δεν βρήκαν κανέναν επιζώντα», γνωστοποιήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την αστυνομία της Ουάσιγνκτον, η οποία έβγαλε τέλος στις έρευνες.

Δύο καταδιωκτικά F-16 απογειώθηκαν καθώς ο πύργος ελέγχου δεν λάμβανε απάντηση απ’ αυτό το ιδιωτικό αεριωθούμενο «Cessna 560 Citation V που πετούσε πάνω από την Ουάσινγκτον και τη βόρεια περιοχή της Βιρτζίνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD)

Το αεροπλάνο στη συνέχεια συνετρίβη σε ορεινή ζώνη της πολιτείας της Βιρτζίνια, σε απόσταση περίπου 270 χιλιομέτρων από την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

«Η οικογένειά μου δεν είναι πια σ’ αυτό τον κόσμο»

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στο όνομα της οποίας ήταν καταχωρισμένο το αεροπλάνο, ο Τζον Ράμπελ, δήλωσε χθες στην εφημερίδα Washington Post πως όλη η οικογένειά του επέβαινε σ’ αυτό, η κόρη του καθώς και ένα εγγόνι και η νταντά του.

Απαντώντας σε μηνύματα συλλυπητηρίων που αναρτήθηκαν στη σελίδα της στο Facebook, η σύζυγός του Μπάρμπαρα Ράμπελ έγραψε: «Η οικογένειά μου δεν είναι πια σ’ αυτό τον κόσμο, η κόρη μου και η εγγονή μου».

Το αεριωθούμενο είχε απογειωθεί από το Ελιζαμπέτον στο Τενεσί με προορισμό το Λονγκ Άιλαντ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τη FAA.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης των πτήσεων Flightradar24 ανέφερε εντούτοις πως το αεροπλάνο έκανε αναστροφή αφού πέταξε πάνω από το Λονγκ Άιλαντ και κατευθύνθηκε προς νότο, πετώντας πάνω από την Ουάσινγκτον και τη Βιρτζίνια.

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ και παραρτήματά του στην Ουάσινγκτον «τέθηκαν για λίγο σε κατάσταση συναγερμού μέχρι που το αεροπλάνο εγκατέλειψε τη ζώνη», ανακοίνωσε η αστυνομία του Καπιτωλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!