30.7 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 16:55

Ζαπορίζια: 4 νεκροί από ρωσικό πύραυλο που έπληξε πολυκατοικία

Τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και οκτώ τραυματίστηκαν όταν ρωσικός πύραυλος χτύπησε το βράδυ πενταώροφο κτίριο διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Διασώστες απομάκρυναν με φορεία τους τραυματίες και έψαχναν στα χαλάσματα για επιζώντες ύστερα από χτύπημα που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως μετέδωσε τηλεοπτικό συνεργείο του Reuters στο σημείο.

Οι επάνω όροφοι του κτιρίου είχαν καταστραφεί και τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο οίκημα είχαν διαλυθεί.

«Οι άνθρωποι ούρλιαζαν κάτω από τα ερείπια. Ήταν δύσκολο να το ακούει κανείς. Σοκαριστήκαμε», δήλωσε στο Reuters η Γιούλια Χαριτένκο, 36 ετών, που ζει στο κτίριο. «Τρέξαμε έξω όπως ήμασταν, με ό,τι φορούσαμε. Η γάτα μας έμεινε εκεί, φοβισμένη. Δεν ξέρουμε εάν ζει».

Το γραφείο της κρατικής εισαγγελίας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν στην επίθεση. Ακόμα πέντε αγνοούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Επτά από τους διασωθέντες νοσηλεύονται και τρεις εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση, δήλωσε ο Ανατόλι Κούρτεφ, αξιωματούχος της δημοτικής αρχής.

Μεταξύ των επιζώντων ήταν ένας 30χρονος άνδρας που, σύμφωνα με τους διασώστες, κοιμόταν στον καναπέ του σπιτιού του την ώρα της επίθεσης και εγκλωβίστηκε κάτω από μια πλάκα τσιμέντου.

«Για σχεδόν τρεις ώρες οι διασώστες προσπαθούσαν να τον ανασύρουν κάτω από την πλάκα. Είναι ζωντανός και όλα είναι καλά», δήλωσε ο Ιβάν Ζντόροβετς, εθελοντής διασώστης.

Σε ανακοίνωση, η ουκρανική αστυνομία ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος, «που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύθηκε από συστοιχία S300» κατέστρεψε πάνω από 10 διαμερίσματα σε αυτό το κτίριο «όπου άνθρωποι κοιμόντουσαν ήσυχα».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για ενέργεια ενός «κράτους-τρομοκράτη που θέλει να μετατρέψει την κάθε ημέρα μας σε μια ημέρα τρόμου».

«Αλλά το κακό δεν θα κυριαρχήσει στη γη μας. Θα εκδιώξουμε όλους τους κατακτητές και θα λογοδοτήσουν για όλα», πρόσθεσε ο ίδιος στο Telegram.

Το χτύπημα αυτό θυμίζει τον ρωσικό βομβαρδισμό στα μέσα Ιανουαρίου κατά κτιρίου διαμερισμάτων στο Ντνίπρο, μια μεγάλη πόλη στη κεντροανατολική Ουκρανία, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!