20.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 23:12

Ανταρσία αστυνομικών στο Λονδίνο – Παρέδωσαν τα όπλα τους – Σε ετοιμότητα ο στρατός για αστυνόμευση

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο στρατός στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συνδράμει το έργο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου αφού δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί παρέδωσαν τα όπλα τους.

Η ομαδική κίνηση ακολούθησε την άσκηση δίωξης σε βάρος αστυνομικού για τη δολοφονία του 24χρονου Κρις Κάμπα στο Στρέταμ Χιλ του νοτίου Λονδίνου στις 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο νεαρός μαύρος Βρετανός οικοδόμος και ράπερ είχε δεχθεί τα πυρά του αστυνομικού, που είναι γνωστός απλώς ως NX121, λίγο μετά από τη σύγκρουση με αστυνομικό όχημα. Η σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι αφού διαπέρασε το παρμπρίζ του Audi που οδηγούσε.

Είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη καταδίωξη, καθώς το Audi, που δεν ανήκε στον θανόντα, είχε συνδεθεί με περιστατικό πυροβολισμού που είχε σημειωθεί την προηγούμενη ημέρα. Ο θάνατος του Κάμπα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σερ Μαρκ Ρόουλι δήλωσε πως μετά από τη δικαστική εξέλιξη είχε συνάντηση με 70 ένοπλους αξιωματικούς που ήταν «εύλογα αγχωμένοι» για το τι μπορεί να σημαίνει στο μέλλον για τους ίδιους η δίωξη του συναδέλφου τους.

Εκπρόσωπος του σώματος πρόσθεσε πως «ανησυχούν ότι σηματοδοτεί μια μεταβολή στον τρόπο που θα κρίνονται οι αποφάσεις που θα λαμβάνουν στις πιο δύσκολες περιστάσεις».

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας, περισσότερα από 100 εξ αυτών αποφάσισαν εν τέλει να παραδώσουν την άδεια οπλοφορίας τους μέχρι να αναλογιστούν πλήρως τη θέση τους. Η Μητροπολιτική Αστυνομία διαθέτει συλλογικά 2.595 ένοπλα μέλη.

Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στις πολιτικές αρχές προστασίας. Η βοήθεια αυτή θα αφορά το έργο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η αρμόδια για την αστυνόμευση Υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν διέταξε έρευνα για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των ενόπλων αξιωματικών, ώστε, όπως ανέφερε με ανάρτηση στο Χ, να μη φοβούνται πως θα καταλήξουν στο εδώλιο απλά επειδή εκτελούν τα καθήκοντά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!