30.7 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 16:38

Ανησυχία στο Οχάιο για επιπτώσεις από εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε χημικές ουσίες

Ο κυβερνήτης του Οχάιο είπε στους κατοίκους που ζούσαν κοντά στο σημείο εκτροχιασμού ενός τρένου που μετέφερε χημικές ουσίες, ότι ήταν «ασφαλές» να πιούν νερό, καθώς οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το ατύχημα που συνέβη νωρίτερα αυτό το μήνα. Χιλιάδες ψάρια έχουν βρεθεί νεκρά στην γύρω περιοχή.

Ο εκτροχιασμός του φορτηγού τρένου πυροδότησε τεράστια φωτιά και προκάλεσε την απελευθέρωση τοξικών αναθυμιάσεων, μεταξύ των οποίων και από χλωριούχο βινύλιο, ένα άχρωμο αέριο που θεωρείται καρκινογόνο από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

Χθες, Τετάρτη, ο κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ Ντε Γουάιν, δήλωσε στο CNN ότι ενώ η ποιότητα του αέρα στην πόλη του Ιστ Πάλεσταϊν, όπου σημειώθηκε το ατύχημα ήταν «ασφαλής», οι κάτοικοι δεν πρέπει ακόμη να πίνουν το νερό της περιοχής για προληπτικούς λόγους παροτρύνοντας τον κόσμο να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό.

Το βράδυ της Τετάρτης έγραψε στο Twitter ότι οι νέες δοκιμές έδειξαν ότι δεν ανιχνεύθηκαν ρυπογόνες ουσίες στο κοινοτικό σύστημα ύδρευσης του Ιστ Πάλεσταϊν, σημειώνοντας, ότι, με αυτά τα αποτελέσματα των ελέγχων, είναι βέβαιοι ότι το νερό είναι ασφαλές για πόση.

Το τρένο Norfolk Southern με 150 βαγόνια μετέφερε φορτίο από το Μάντισον του Ιλινόις στο Κόνγουεϊ της Πενσυλβάνια όταν εκτροχιάστηκε στις 3 Φεβρουαρίου. Ο τόπος του ατυχήματος βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Οχάιο και Πενσυλβάνια.

Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό 38 βαγονιών, μετά τον οποίο «ακολούθησε πυρκαγιά που προκάλεσε ζημιές σε άλλα 12 βαγόνια», ανέφερε σε δήλωση την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών.

Από τα αυτοκίνητα που εκτροχιάστηκαν, τα 11 μετέφεραν επικίνδυνα υλικά, συμπεριλαμβανομένων χλωριούχου βινυλίου, ακρυλικού βουτυλίου και άλλων χημικών ουσιών.

Αρκετές χιλιάδες κάτοικοι είχαν απομακρύνθηκαν καθώς οι αρχές εκτιμούσαν τον κίνδυνο.

Για να αποφευχθεί η έκρηξη, ο σιδηρόδρομος διεξήγαγε ελεγχόμενη απελευθέρωση των χημικών ουσιών, οι οποίες εκτόξευαν τοξικές και δυνητικά θανατηφόρες αναθυμιάσεις στον αέρα, δήλωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Πέντε ημέρες μετά τον εκτροχιασμό, επετράπη στους κατοίκους να «επιστρέφουν με ασφάλεια στα σπίτια τους», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη, προσθέτοντας ότι θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα στην περιοχή.

Όμως, μία εβδομάδα μετά το ατύχημα, αρμόδιες αρχές ανέφεραν ότι τα χημικά που εμπλέκονται στο ατύχημα, εξακολουθούν να απελευθερώνονται στον αέρα, τα επιφανειακά εδάφη και τα επιφανειακά ύδατα.

Περίπου 3.500 ψάρια πέθαναν σε ρέματα κατά μήκος 12 χιλιομέτρων από το ατύχημα, ανέφερε το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Οχάιο.

Ο Ντε Γουάιν είπε ότι η εταιρεία Norfolk Southern θα λογοδοτήσει και θα πρέπει «να πληρώσει για τα πάντα», αναφερόμενος και σε ανησυχίες κατοίκων ότι η εταιρεία θα έφευγε πριν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

«Είναι υπεύθυνοι για ένα πολύ σοβαρό ατύχημα τρένου που συνέβη με πολύ τοξικό υλικό», είπε στο CNN.

Η Norfolk Southern ανέφερε σε δήλωσή της την Τετάρτη ότι παρείχε 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε οικογένειες και επιχειρήσεις για κόστος που σχετίζεται με την απομάκρυνση των κατοίκων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προβλήματα στη νότια Αγγλία από καταιγίδα με κεραυνούς

Νύχτα βαριάς και πολύ σφοδρής βροχόπτωσης που συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ήταν η χθεσινή στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας σειράς προβλημάτων. Μεταξύ...

Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του επί 3 χρόνια στο Ηράκλειο – Σε σοκ οι γονείς του θύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ένας 18χρονος κατήγγειλε τον νονό του ότι τον...

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

Το Ιράν ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων σε ΗΠΑ και Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη...

Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές

Με αφορμή την αποφοίτηση των νέων δεσμοφυλάκων-χειριστών ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών (Κ-9), παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σάββατο η δράση και οι δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα...

Θεσσαλονίκη: Διαπληκτίστηκαν και τον χτύπησε με σιδηρολοστό στο κεφάλι

Άγριος καυγάς μεταξύ δύο ατόμων συνέβη στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συγκεκριμένα...

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 δισ. στον Λίβανο η Πρόεδρος της Κομισιόν

«Ο Λίβανος και ο λαός του μπορούν να υπολογίζουν στη διαρκή στήριξη της ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι στην ευχάριστη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!