24.9 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 12:45

Αναποδογύρισε φορτηγό πλοίο ανοικτά ιαπωνικής πόλης, 18 ναυτικοί αγνοούνται, 4 διασώθηκαν

Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς φορτηγό πλοίο με 22 μέλη πληρώματος αναποδογύρισε ανοικτά της ιαπωνικής πόλης Ναγκασάκι (δυτικά) ενώ έπλεε ανοικτά του Ναγκασάκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του ιαπωνικού αρχιπελάγους, στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Το φορτηγό, καταχωρισμένο στον νηογνώμονα του Χονγκ Κονγκ, με πλήρωμα 22 μελών, 14 υπηκόων της Κίνας και 8 της Μιανμάρ, εξέπεμψε SOS στις 23:15 χθες Τρίτη (στις 16:15 ώρα Κύπρου), σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή. Το πλήρωμά του είναι πολίτες της Κίνας και της Μιανμάρ.

Βρισκόταν σε δυσπρόσιτο σημείο, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά από τα νησιά Ντάντζο, απομακρυσμένη και ακατοίκητη περιοχή.

Μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε σωστικές λέμβους, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TBS.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας συνεχίζει την επιχείρηση για να βρεθούν 18 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Jintian, εκτοπίσματος 6.651 τόνων.

 «Στις 07:14 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 00:14 ώρα Κύπρου), διασώθηκαν τέσσερις κινέζοι υπήκοοι, όμως αναζητούμε ακόμη τα υπόλοιπα 18 μέλη του πληρώματος» του φορτηγού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ιαπωνικού λιμενικού σώματος.

«Αεροσκάφος βρίσκεται ήδη στην περιοχή και δυο πλοία κατευθύνονται» στον θαλάσσιο χώρο όπου ναυάγησε το Jintian, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν εντοπίστηκαν από παραπλέον εμπορικό σκάφος, ενώ βρίσκονταν σε σωστική λέμβο. Το ιαπωνικό λιμενικό δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία πως και άλλα μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε σωστικές λέμβους.

Το ναυάγιο καταγράφηκε ενώ η Ιαπωνία πλήττεται από κύμα ψύχους, με τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας να κυμαίνονται όχι πολύ πάνω από το μηδέν, περί τους 3° Κελσίου.

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε το ναυάγιο του φορτηγού, που μετέφερε ξυλεία. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι όταν το Jintian εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μπορούν τα μακροπρόθεσμα δάνεια να βοηθήσουν στην επίλυση της στεγαστικής κρίσης;

Τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αγοράς ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια και ένας σημαντικός συντελεστής στην κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα...

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στα όρια Μαθιάτη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:30 στην τοποθεσία «Μεταλλείο Μαθιάτη» εντός της κοινότητας Μαθιάτη, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δασών Χάρη στην...

Αυξημένη και σήμερα η σκόνη – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα αναμένεται να είναι...

Στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η αίτηση για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή

Το αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατατέθηκε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Το πρωί Παρασκευής οι δικηγόροι...

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Συνέρχεται σήμερα, Παρασκευή, το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ενημέρωση για τις τελευταίες...

Προς μετωπική Κίνα με Ευρώπη; Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Όλο και πιο κοντά σε τροχιά σύγκρουσης για την οικονομία βρίσκεται πλέον η Ευρώπη με την Κίνα, με τις Βρυξέλλες να σκληραίνουν συνεχώς της στάση τους...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!