16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 0:10

Άδειες οι λεωφόροι στο Παρίσι λόγω του lockdown, με την χριστουγεννιάτικη αγορά να έχει παραλύσει

Τα κλειστά παραθυρόφυλλα έξω από τα εμβληματικά πολυκαταστήματα Galeries Lafayette και Printemps έδωσαν μια πρόγευση το Σάββατο σχετικά με τον αντίκτυπο ενός lockdown και τα Χριστούγεννα στο Παρίσι.

Σε αυτό που θα ήταν συνήθως ένα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο για χριστουγεννιάτικες αγορές, μόνο λίγοι άνθρωποι βρισκόταν έξω στη Λεωφόρο Οσμάν, όπου βρίσκονται τα καταστήματα.

«Είναι λυπηρό. Βρισκόμαστε έξω από το Galeries Lafayette και τα πάντα είναι κλειστά», λέει η Εμανουέλ Τιζέ. «Είναι υπέροχο που έχουν φωτίσει τις βιτρίνες αλλά δεν αισθανόμαστε καθόλου το χριστουγεννιάτικο πνεύμα».

Σύμφωνα με το locdown, που ισχύει από τα τέλη Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν μέσα στα σπίτια τους και εξαιρούνται οι έξοδοι μόνο για την αγορά φαγητού ή άλλων απαραίτητων αγαθών ή οι σύντομες έξοδοι για σωματική άσκηση.

Η Γαλλία έχει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό νεκρών λόγω COVID-19 στον κόσμο, με σχεδόν 44.000 θανάτους, και η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι μπορεί να παρατείνει την απαγόρευση μετά την 1η Δεκεμβρίου, όταν πρόκειται να λήξει, εάν τα ποσοστά μόλυνσης δεν πέσουν.

«Ο αγώνας μας ενάντια στην επιδημία περιλαμβάνει όλους εμάς και τις επόμενες μέρες θα είναι αποφασιστικοί», έγραψε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter το Σάββατο.

«Η μάχη μας κατά της επιδημίας περιλαμβάνει όλους μας και οι επόμενες λίγες ημέρες θα είναι καθοριστικές», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Μακρόν.

Κάποιοι που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της πόλης σήμερα είναι αισιόδοξοι ότι τα μέτρα θα αρθούν πριν από τις γιορτές.

“Νομίζω ότι θα ανοίξουν μια ή δύο εβδομάδες πριν…και τότε θα κάνουμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας”, λέει ο Εμερίκ Λενέν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ και το Reuters.

Κάποιοι στη λεωφόρο ήταν αισιόδοξοι ότι τα μέτρα θα χαλαρώνονταν εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

“Νομίζω ότι θα ανοίξουν μία ή δύο εβδομάδες πριν … και θα κάνουμε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια μας τότε”, δήλωσε ο Aymeric Lenain.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!