23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 13:00

Πολωνία: Υψώνει αγκαθωτό φράκτη στα σύνορά της με το ρωσικό Καλίνινγκραντ

Φράκτη με αγκαθωτό συρματόπλεγμα στα σύνορά της με το ρωσικό Καλίνινγκραντ, θα κατασκευάσει η Πολωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολωνού υπουργού Άμυνας, εν μέσω ανησυχιών ότι ο ρωσικός θύλακας μπορεί να αποτελέσει δίοδο για παράτυπη μετανάστευση.

Η κατασκευή του προσωρινού φράκτη ύψους 2,5 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων θα ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ο Μάριους Μπλαστσάκ σε συνέντευξη Τύπου.

Με την ένταση να κλιμακώνεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο υπουργός επικαλέστηκε ανησυχίες για την ασφάλεια και αναφέρθηκε στην κρίση που ξέσπασε πέρυσι το φθινόπωρο όταν χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα της Λευκορωσίας και να περάσουν στην Πολωνία, με κάποιους εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους.

Ο Μπλαστσάκ δήλωσε ότι ο φράκτης του Καλίνινγκραντ θα είναι αντίστοιχος με αυτόν που έστησε η Πολωνία κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία πέρυσι.

Ο θύλακας, όπου η Ρωσία έχει σημαντική στρατιωτική παρουσία, βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας και χωρίζεται από τη Λευκορωσία με συνοριακό διάδρομο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πέντε στοχευμένα αλλά και οριζόντια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μετά από έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε την Πέμπτη το πρωί ο...

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!