25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:49

Ανταρσία αστυνομικών στο Λονδίνο – Παρέδωσαν τα όπλα τους – Σε ετοιμότητα ο στρατός για αστυνόμευση

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο στρατός στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συνδράμει το έργο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου αφού δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί παρέδωσαν τα όπλα τους.

Η ομαδική κίνηση ακολούθησε την άσκηση δίωξης σε βάρος αστυνομικού για τη δολοφονία του 24χρονου Κρις Κάμπα στο Στρέταμ Χιλ του νοτίου Λονδίνου στις 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο νεαρός μαύρος Βρετανός οικοδόμος και ράπερ είχε δεχθεί τα πυρά του αστυνομικού, που είναι γνωστός απλώς ως NX121, λίγο μετά από τη σύγκρουση με αστυνομικό όχημα. Η σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι αφού διαπέρασε το παρμπρίζ του Audi που οδηγούσε.

Είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη καταδίωξη, καθώς το Audi, που δεν ανήκε στον θανόντα, είχε συνδεθεί με περιστατικό πυροβολισμού που είχε σημειωθεί την προηγούμενη ημέρα. Ο θάνατος του Κάμπα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

Ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σερ Μαρκ Ρόουλι δήλωσε πως μετά από τη δικαστική εξέλιξη είχε συνάντηση με 70 ένοπλους αξιωματικούς που ήταν «εύλογα αγχωμένοι» για το τι μπορεί να σημαίνει στο μέλλον για τους ίδιους η δίωξη του συναδέλφου τους.

Εκπρόσωπος του σώματος πρόσθεσε πως «ανησυχούν ότι σηματοδοτεί μια μεταβολή στον τρόπο που θα κρίνονται οι αποφάσεις που θα λαμβάνουν στις πιο δύσκολες περιστάσεις».

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας, περισσότερα από 100 εξ αυτών αποφάσισαν εν τέλει να παραδώσουν την άδεια οπλοφορίας τους μέχρι να αναλογιστούν πλήρως τη θέση τους. Η Μητροπολιτική Αστυνομία διαθέτει συλλογικά 2.595 ένοπλα μέλη.

Το Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι αποδέχθηκε αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στις πολιτικές αρχές προστασίας. Η βοήθεια αυτή θα αφορά το έργο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η αρμόδια για την αστυνόμευση Υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν διέταξε έρευνα για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των ενόπλων αξιωματικών, ώστε, όπως ανέφερε με ανάρτηση στο Χ, να μη φοβούνται πως θα καταλήξουν στο εδώλιο απλά επειδή εκτελούν τα καθήκοντά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!