19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:26

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Έκφραση γελοίας αντίληψης το ψήφισμα Γαλλικής Γερουσίας για Ναγκόρνο Καραμπάχ

«Έκφραση γελοίας, προκατειλημμένης και μη ρεαλιστικής αντίληψης» χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ το ψήφισμα της Γαλλικής Γερουσίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποστηρίζοντας ότι η περιορίζει την ικανότητα της Γαλλίας να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει πως το ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες από την Γαλλική Γερουσία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα ότι αγνοούνται οι πιο θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, η νομιμότητα και η δικαιοσύνη για χάρη της εσωτερικής πολιτικής.

“Απορρίπτουμε εντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς που προβάλλονται εναντίον της Τουρκίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η απόφαση της Γερουσίας αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι εργασίες των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ ΟΑΣΕ οι οποίοι έπρεπε να είναι αμερόληπτοι δεν έφεραν αποτέλεσμα  και πως ήταν μεροληπτικοί.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ “το Αζερμπαϊτζάν αποκατέστησε την εδαφική του ακεραιότητα απελευθερώνοντας τα εδάφη του που ήταν υπό κατοχή επί σχεδόν 30 χρόνια”, υποστηρίζοντας ότι “τα αποτελέσματα που πήρε το Αζερμπαϊτζάν στο πεδίο της μάχης αντικατοπτρίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ τα οποία κατέγραψε και ο Συμπρόεδρος της Γαλλίας κατά την διαδικασία Μινσκ, ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν για τον λόγο ότι ζητούν την άμεση αποχώρηση των Αρμενίων από τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν”.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, “το αίτημα της Γαλλικής Γερουσίας για το Αζερμπαϊτζάν να αποσυρθεί από τη χώρα του αποτελεί έκφραση μιας γελοίας, προκατειλημμένης και μη ρεαλιστικής αντίληψης που δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη”. Προσθέτει πως αυτή η απόφαση η ποία δεν έχει κοινή λογική περιορίζει την ικανότητα της Γαλλίας να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!