16.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 10:47

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία και συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και το Ντονμπάς, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου .

«Η συζήτηση για τις ανθρωπιστικές πτυχές της κατάστασης στην Ουκρανία και το Ντονμπάς συνεχίστηκε, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των συνομιλιών στη Μόσχα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Συμφωνήθηκαν περαιτέρω επαφές», αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επιπλέον, ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν  για την οργάνωση της ανταλλαγής του Ρώσου πιλότου Κονσταντίν Γιαροσένκο  με τον Αμερικανό Τρέβορ Ριντ, μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti. Η ανταλλαγή του Γιαροσένκο και του Ριντ προετοιμάστηκε από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία.

Η ανταλλαγή του Ριντ, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν στη Ρωσία, με τον Γιαροσένκο έγινε την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη. Την ίδια μέρα, ο Ρώσος μεταφέρθηκε στη Μόσχα , όπου συναντήθηκε με τη γυναίκα και την κόρη του.

Το γραφείο του Τούρκου προέδρου ανέφερε  ότι ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον Πούτιν για τη συνέχιση της διαμεσολάβησης για την κατάσταση στην Ουκρανία . Επιπλέον, ζήτησε την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ετήσια αύξηση 6% στο ΑΕΠ του Πεκίνου το πρώτο τρίμηνο του 2024

Το ΑΕΠ του Πεκίνου ξεπέρασε το 1,05 τρισεκατομμύριο γιουάν (140 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο τρίμηνο του 2024, με ετήσια αύξηση 6%, σύμφωνα με τις τοπικές...

ΔΟΑΕ: Καμία ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Δεν υπήρξαν ζημιές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο κέντρο της χώρας, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως...

Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Το Ιράν δεν έχει σχέδια να προχωρήσει άμεσα σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters, λίγες ώρες αφού...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!