17.8 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 8:48

Τέλος όλα τα περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία από 1 Απριλίου

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι όλα τα περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία θα αρθούν πλήρως από την 1η Απριλιού, ενώ θα διακοπεί και η δωρεάν διάθεση τεστ.

«Αλλά δωρεάν τεστ θα είναι διαθέσιμα για τους γηραιότερους και τους πιο ευάλωτους στον κορωνοϊό» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι από την Πέμπτη όσοι μολύνονται με τον ιό δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα, αν και θα υπάρχει σύσταση να παραμείνουν στο σπίτι τους.

«Θα άρουμε όλες τις εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα» τόνισε ο κ. Τζόνσον στο βρετανικό κοινοβούλιο. «Θα πούμε στον κόσμο να λειτουργεί με βάση την προσωπική ευθύνη» πρόσθεσε.

Στους πιο ευάλωτους ανθρώπους της Βρετανίας θα προσφερθεί μια ακόμα ενισχυτική δόση εμβολίου, η τέταρτη, αυτή την Ανοιξη για να ενισχυθεί η ανοσία τους, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να εγκαταλείψει όλους τους περιορισμούς για την πανδημία.

Τέταρτη δόση την Ανοιξη

Το εμβόλιο θα προσφερθεί σε ενήλικες ηλικίας 75 ετών και άνω, κατοίκους γηροκομείων και σε άτομα άνω των 12 ετών που έχουν ανοσοκαταστολή και διατρέχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Sajid Javid, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η αναμνηστική δόση συνιστάται έξι μήνες μετά από την προηγούμενη δόση και θεωρείται «γέφυρα» πριν από μια άλλη, δυνητικά ευρύτερη, καμπάνια ανοσοποίησης αυτό το φθινόπωρο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εντάσσεται σε μια σχετικά μικρή λίστα χωρών που έχουν ξεκινήσει ευρείες εκστρατείες για τέταρτη δόση. Το Ισραήλ ξεκίνησε τον περασμένο μήνα να προσφέρει τέταρτη δόση σε όλους τους ενήλικες.

Η απόφαση του ακολουθεί τη συμβουλή της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης, η οποία είπε ότι παρά τις αβεβαιότητες σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Covid πιθανότατα θα εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η ανοσία που προέρχεται από τον εμβολιασμό μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και πολλοί από τους γηραιότερους ενήλικες έλαβαν την πιο πρόσφατη δόση εμβολίου τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, σημείωσε η επιτροπή.

Σε ενήλικες άνω των 18 ετών θα προσφερθούν τα εμβόλια mRNA που παρασκευάζονται είτε από τη Moderna Inc. είτε από τις Pfizer Inc.-BioNTech SE, ενώ τα επιλέξιμα άτομα ηλικίας 12 έως 18 ετών θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βιλερουά (ΕΚΤ): Μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο

Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια από τις αρχές του Ιουνίου, εξέφρασε το μέλος του...

Σε υψηλό 23 ετών το κόστος δανεισμού στις ΗΠΑ – Ο χρησμός του Πάουελ για επόμενες κινήσεις της Fed

Η χθεσινή απόφαση της Federal Reserve να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια σε υψηλό 23 ετών ήταν εν πολλοίς ειλημμένη. Ωστόσο, τρία είναι τα σημεία που αξίζει...

Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό της Ουκρανίας

Ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους τραυμάτισε δεκατέσσερις ανθρώπους στην Οδησσό, ουκρανικό λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη Μαύρη Θάλασσα το οποίο είχε ήδη υποστεί νωρίτερα αυτή...

Τουλάχιστον 10 νεκροί, 21 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στα νότια της Βραζιλίας

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη νότια Βραζιλία, όπου σχεδιάζει να μεταβεί σήμερα ο Πρόεδρος Λούλα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, κατά...

Salamis Tours: Προσφορά 65 Δωροεπιταγές για τα 65Χρονα του Οργανισμού

Η Salamis Tours, μέλος του Οργανισμού Salamis, με την  ευκαιρία των 65χρονων προσφέρει 65 Δωροεπιταγές αξίας €50 ανά ενήλικα για ταξίδια μέχρι το τέλος...

Πρώτη θέση για Πάφο FC K10 στο Ayia Napa Youth Soccer Festival

Την πρώτη θέση στο Ayia Napa Youth Soccer Festival κατέλαβε η ομάδα της Πάφος FC Κ10 (2014) κερδίζοντας στον τελικό που διεξήχθη νωρίς το απόγευμα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!