19.9 C
Nicosia
Κυριακή 12 Μάιος 2024 | 8:26

Στρέφεται κατά της Ευρώπης ο Τραμπ: «Να πληρώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Θα τελείωνε τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες και θα έβαζε την Ευρώπη να πληρώσει τα …πολεμικά έξοδα: Αυτή ήταν η απάντηση του τέως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σε ότι αφορά την Ευρώπη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. «Αν ήμουν πρόεδρος θα είχα τελειώσει σε 24 ώρες  τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο Τραμπ, ερωτηθείς αν θα συνέχιζε να δίνει χρήματα και όπλα στο Κίεβο, αν εκλεγεί και πάλι πρόεδρος το 2024.

Πώς θα το πετύχαινε; Φέρνοντας μαζί τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Πρέπει να νικήσει η Ουκρανία; Ο Τραμπ δεν ήθελε να δεσμευτεί γι αυτό. Δεν σκέφτεται με όρους νίκης ή ήττας. Σκέφτεται μόνο πώς θα το κανονίσει για να σταματήσουν να  σκοτώνονται οι άνθρωποι.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση κατά της Ευρώπης, λέγοντας: «Οι Ευρωπαίοι νομίζουν ότι είμαστε ένα σωρό ηλίθιοι. Θέλω η Ευρώπη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία, γιατί μας κοροϊδεύουν»!

Από το 2016 είχε να εμφανιστεί στο CNN ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας το αμερικανικό δίκτυο ότι είναι μια «μηχανή παραγωγής ψεμάτων». Το περασμένο φθινόπωρο είχε υποβάλει μάλιστα  μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του CNN. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει χρησιμοποιήσει τον όρο «μεγάλο ψέμα» χιλιάδες φορές σε σχέση με τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες.

Τώρα όμως και ενόψει των εκλογών του 2024, ο Τραμπ έκανε την ανάγκη φιλοτιμία. Χρειάστηκαν όμως μόνο λίγα λεπτά για να γίνει σαφές ότι ο τέως πρόεδρος έχει παραμείνει πιστός στον εαυτό του.

Στην 70λεπτη συνέντευξή του, ο Τραμπ επέμεινε ότι του έκλεψαν τη νίκη στις εκλογές του 2020. «Νομίζω ότι αν κοιτάξετε το αποτέλεσμα και αν δείτε τι συνέβη σε αυτές τις εκλογές, εκτός αν είστε πολύ ηλίθιος, τότε μπορείτε να δείτε τι έγινε», είπε ο Τραμπ. «Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι επρόκειτο για νοθευμένες εκλογές», υποστήριξε. Η παρουσιάστρια του CNN, Κέιτλιν Κόλινς, διαφώνησε. «Δεν ήταν νοθευμένες εκλογές. Δεν ήταν κλεμμένες εκλογές. Δεν μπορείς να το λες συνέχεια όλο το βράδυ», είπε στον Τραμπ, για να κατηγορηθεί από τον πρώην πρόεδρο πως «επιδιώκει πολιτική ατζέντα».

Θα δώσει χάρη στους εισβολείς στο Καπιτώλιο

Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό αν θα αποδεχόταν το όποιο επίσημο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2024. «Αν πιστεύω ότι είναι έντιμες εκλογές, σίγουρα θα το έκανα», είπε όταν ρωτήθηκε αν δεσμεύεται ότι θα αποδεχτεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναφορικά με την επιδρομή των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και αν αισθάνεται τύψεις, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, θα απονείμει χάρη σε  όσους καταδικάστηκαν.

Μια μέρα μετά την καταδίκη του για  σεξουαλική κακοποίηση της δημοσιογράφου Τζιν Κάρολ, ο Τραμπ απέρριψε και πάλι τους ισχυρισμούς. «Είναι μια ψεύτικη ιστορία, μια κατασκευασμένη ιστορία», είπε .«Δεν την ξέρω αυτή τη γυναίκα, δεν την έχω γνωρίσει ποτέ, δεν έχω ιδέα ποια είναι»!

Σχετικά με τις αμβλώσεις, ένα θέμα για το οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται όλο και πιο άβολα, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε και πάλι να πει εάν θα επιβάλει  εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα – Απομάκρυνση αμάχων από Χάρκοβο

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία στην ουκρανική επαρχία του Χαρκόβου, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Όλεχ Σινεχούμποφ...

Δίωξη για ανθρωποκτονία στους γονείς του νεογνού που βρέθηκε στη χωματερή Βραυρώνας

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα του νεογνού, το οποίο εντοπίστηκε  νεκρό μέσα σε σακούλα σε χωματερή της...

Μύκονος: Ανθρωποκυνηγητό για δολοφονία Πακιστανού-15 προσαγωγές

Εντατικούς ελέγχους στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε χθες το βράδυ, όταν ένας άνδρας έχασε...

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ισραήλ: Πιθανή η χρησιμοποίηση αμερικανικών όπλων κατά αμάχων στη Γάζα

Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που κατατέθηκε στο Κογκρέσο  πιθανολογεί τη χρησιμοποίηση από τον ισραηλινό στρατό αμερικανικών όπλων παραβιάζοντας το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο στη Λωρίδα...

Η ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα έφερε μαγικό Βόρειο Σέλας (βίντεο)

Ενα μαγικό Βόρειο Σέλας είχαν την ευκαιρία να δουν κατά τη διάρκεια της νύκτας εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ και σχεδόν σε ολόκληρο το Ηνωμένο...

Eurovision 2024: Απόψε ο τελικός με τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου – Εκτός Τελικού η Ολλανδία

Η ημέρα του μεγάλου τελικού της Eurovision 2024 έφτασε. Μετά από τις δύο ημιτελικές φάσεις, απόψε σε απευθείας σύνδεση (στις 22:00) από την τηλεόραση...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!