18.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 19:35

Σολτς: Έπρεπε να παραβιάσουμε ένα κανόνα- Τα σύνορα δεν μπορεί να αλλάζουν με τη βία

«Έπρεπε να παραβιάσουμε έναν κανόνα» για να ενισχύσουμε την Ουκρανία με παραδόσεις όπλων, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, στα πρώτα του σχόλια μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι το Βερολίνο θα αποστείλει 14 άρματα μάχης Leopard στις δυνάμεις του Κιέβου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επίσημο: Η Γερμανία ενέκρινε την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία

«Αν συνοψίσουμε αυτά που έχουμε αποφασίσει να προσφέρουμε μέχρι στιγμής, τότε μπορούμε να πούμε ότι η Γερμανία θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο Γερμανός καγκελάριος κατά την ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο. Πρόσθεσε επίσης ότι η Γερμανία μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία προσφέρουν τα περισσότερα όπλα.

Ο Γερμανός καγκελάριος σημείωσε πως η αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα γίνει συντονισμένα και πως το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να «συρθεί» σε πόλεμο με την Ρωσία.

«Τα σύνορα δεν μπορεί να αλλάζουν με τη βία», είπε χαρακτηριστικά. «Γι’ αυτό είναι σωστό, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να δώσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία». Αυτή είναι η αρχή στην οποία η γερμανική κυβέρνηση έχει βασίσει το έργο της, πρόσθεσε καλώντας όσους πολίτες έχουν ανησυχία για την απόφαση αυτή, να εμπιστευτούν εκείνον και την κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει μαθηματική βάση για αυτές τις αποφάσεις, προχωρήσαμε βήμα-βήμα. Αυτό ισχύει και για την τελευταία απόφαση», συνέχισε.

Ο Σολτς ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι μίλησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και για «όσα κάνει και θα κάνει η Γερμανία».

Έπειτα ο Γερμανός καγκελάριος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι πόλεμος κατά της Ουκρανίας έχει δημιουργήσει αυτές τις προκλήσεις.

Ερωτηθείς γιατί άλλαξε στάση η Γερμανίας και γιατί η αποστολή τανκς δεν θεωρείται πλέον «πρόκληση», ο Σολτς είπε: «Θα ήταν σοβαρό λάθος να προχωρήσουμε μόνοι μας, πρέπει να συντονιστούμε με τους εταίρους και συμμάχους μας. Δεν χρησιμοποίησα ποτέ τη λέξη “πρόκληση”. Πρόκληση είναι ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».

Αναφέρθηκε επίσης σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, λέγοντας ότι είναι καλύτερες από ό, τι ήταν εδώ και «πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα». Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «είναι ένας πρόεδρος που είναι πραγματικά καλός εταίρος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφιάδες για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Διαφορετική ανάγνωση κάνουν τα κόμματα για τα νέα μέτρα – Μπηκτές και επικρίσεις μεταξύ τους – Κριτική κατά κυβέρνησης

Διαφορετική ανάγνωση κάνουν τα κόμματα για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μάλιστα, δεν παραλείπουν να επικρίνουν το...

Τέσσερεις νόμους που αναθεωρούν εκλογικές διατάξεις για ΤΑ ψήφισε η Βουλή

Τέσσερεις νόμους που αναθεωρούν εκλογικές διατάξεις τον νομοθετικού πλαισίου της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ψήφισε η Ολομέλειας της Βουλής. Ο πρώτος νόμος αναθεωρεί τον περί...

Απαρέσκεια ΣΕΚ για τα μέτρα της κυβέρνησης – Δεν καλύπτουν τις ανάγκες

Τα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβεια, δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, αναφέρει η ΣΕΚ, εκφράζοντας με ανακοίνωση την απαρέσκειά της....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!