19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:03

Παραπομπή Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικανοί επιδιώκουν καθυστέρηση της δίκης ως τον Φεβρουάριο

Την καθυστέρηση της έναρξης της δίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Φεβρουάριο ζητούν από τους Δημοκρατικούς οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Το επιχείρημα των Ρεπουμπλικανών είναι ότι αυτή η καθυστέρηση θα δώσει στον Τραμο χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορείται για υποκίνηση βίας κατά της αμερικανικής κυβέρνησης για τον ρόλο του στην εισβολή στο Καπιτώλιο κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι έτοιμοι να παραδώσουν την κατηγορία στη Γερουσία, σημειώνει το BBC.

Ο Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο και την Ουάσινγκτον για τη Φλόριντα καθώς η θητεία του έληξε την Τετάρτη, παρακάμπτοντας την ορκωμοσία του διαδόχου του Τζο Μπάιντεν.

Τι ακριβώς ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί;

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικακανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ πρότεινε χθες, ένα χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να καθυστερήσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου την έναρξη της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Σε ανακοίνωσή του, ο Μακόνελ ανέφερε ότι έστειλε μία πρόταση στον Τσακ Σούμερ, ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Στην επιστολή αυτή, ο Μακόνελ προτείνει η αποστολή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της κατηγορίας βάσει της οποίας θα δικασθεί ο Τραμπ από τη Γερουσία, να γίνει στις 28 Ιανουαρίου.

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων για την προετοιμασία της δίκης, πριν από την έναρξή της.

Οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία ζήτησαν από τους Δημοκρατικούς χθες, να αναβάλουν την έναρξη της δίκης του Τραμπ μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ώστε ο ίδιος να έχει χρόνο για την προετοιμασία της υπεράσπισης του κατά του κατηγορητηρίου για την πρόκληση εξέγερσης.

Η κίνηση των Ρεπουμπλικακανών σημειώθηκε αφού νωρίτερα χθες, οι Δημοκρατικοί δήλωναν ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι ενδεχόμενο να στείλει ακόμη και σήμερα στη Γερουσία την απόφαση παραπομπής του Τραμπ σε δίκη, που ψηφίστηκε από το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα την προηγούμενη εβδομάδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!