18 C
Nicosia
Πέμπτη 18 Απρίλιος 2024 | 10:08

Ο Ερντογάν δεν ευνοεί ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO

Επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι σκανδιναβικές χώρες αποτελούν ασφαλή χώρο για την ανάπτυξη της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι η Σουηδία είναι «σπίτι» για μέλη του PKK και άλλων τρομοκρατικών, για την Άγκυρα, οργανώσεων.

Επίσης εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι το NATO δεν πρέπει να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε με την Ελλάδα [όταν τη δέχθηκε στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας το 1980].

Τα σενάρια για τουρκικό βέτο

Η δήλωση αυτή του Ερντογάν, γίνεται με φόντο τα σενάρια περί άσκησης βέτο από την Τουρκία στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με αυτά η Τουρκία ίσως ασκήσει βέτο στην ένταξη των χωρών αυτών, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις και για τα F-16.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση της πρόσληψης 259 νέων πυροσβεστών που θα προστεθούν στο υφιστάμενο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που αριθμεί σήμερα 680...

Ύποπτη η σπορά των νεφών στο Ντουμπάι για τον κατακλυσμό που χτύπησε την πόλη

Τεράστιες πλημμύρες σημειώθηκαν στο Ντουμπάι την Τρίτη, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και να ορμητικά νερά να πλημμυρίζουν σπίτια και επιχειρήσεις. Τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται ένα...

Στο κενό οι κυρώσεις της Δύσης στο Ιράν – Σε υψηλό 6ετίας οι εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου

Την ώρα που η Δύση απεργάζεται την ενίσχυση των κυρώσεων εις βάρος του Ιράν για την επίθεση στο Ισραήλ, οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας έχουν εκτοξευτεί δίνοντας στην...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!