19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:13

Ο Αμερικανός Πρεσβευτής επιστρέφει στην Μόσχα αυτή την εβδομάδα

Ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα, Τζον Σάλιβαν, ο οποίος επέστρεψε την άνοιξη στη Ουάσινγκτον λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, θα επιστρέψει στην Ρωσία αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επιστροφή των Πρεσβευτών αποφασίσθηκε κατά τη συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, την περασμένη εβδομάδα στην Γενεύη.

Ο Ρώσος Πρεσβευτής, Ανατόλι Αντόνοφ, επέστρεψε στην Ουάσινγκτον χθες. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με την πρόθεση διατήρησης “ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την ρωσική Κυβέρνηση για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων, αλλά και για τον περιορισμό των κινδύνων για παρανοήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες”.

Οι αμερικανορωσικές διπλωματικές σχέσεις επιδεινώθηκαν γρήγορα μετά την ανάληψη της προεδρίας τον Ιανουάριο από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατηγορεί την Ρωσία για τις διαδοχικές κυβερνοεπιθέσεις και την ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Τον Μάρτιο, ο Ρώσος Πρεσβευτής, Ανατόλι Αντόνοφ, ανακλήθηκε στη Μόσχα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, στο πλαίσιο των οποίων χαρακτήρισε “killer” τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ένα μήνα αργότερα, ο Τζον Σάλιβαν ανακοίνωνε ότι επιστρέφει στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις έπειτα από “σύσταση” του Κρεμλίνου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΠτΔ: Θα ανακοινώσουμε οριζόντια και στοχευμένα μέτρα

Θα ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα, κάποια οριζόντια, κάποια στοχευμένα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με την συνεδρία του Υπουργικού σήμερα, σημειώνοντας...

Δεν παραδέχθηκε καμία κατηγορία ο 44χρονος για το τετραπλό θανατηφόρο

Δεν παραδέχθηκε ενοχή σε καμία από τις 10 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ο 44χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος, που ενεπλάκη στο τετραπλό θανατηφόρο, τα...

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!