13.9 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 5:00

Ουκρανικός στρατός: Η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στο Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να εισβάλουν στο Κίεβο, σύμφωνα  με τον ουκρανικό στρατό. Σε ανακοίνωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που δημοσιεύτηκε στο Facebook, τονίζεται ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να συγκεντρώνει τις αναγκαίες δυνάμεις για να εισβάλει στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Την ίδια στιγμή, τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των πόλεων Ιρπίν και Μπούχα, που βρίσκονται βορειοδυτικά,λίγο έξω από το Κίεβο.

Οι ρωσικές μονάδες προσπαθούν  επίσης να αποκτήσουν ένα τακτικό πλεονέκτημα φτάνοντας στα ανατολικά προάστια του Κιέβου , μέσω των περιοχών Μπρόβαρι και Μπόρισπιλ,ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας,Βαντίμ Ντενισένκο.

Σύμφωνα με την ουκρανική διαδικτυακή εφημερίδα Ukrayinska Pravda, γύρω από το Κίεβο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές ρωσικές δυνάμεις .«Η μάχη για το Κίεβο θα είναι η βασική αναμέτρηση των επόμενων ημερών», τονίζει.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλη Κλίτσκο έγραψε  στο κανάλι του στο Telegram ότι μάχες διεξάγονται κοντά στο Κίεβο. «Η πόλη συνεχίζει να συγκεντρώνει όλα τα μέσα για την άμυνά της και οι δυνάμεις ασφαλείας είναι αποφασισμένες να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση», αναφέρει ο Κλίτσκο .

Δώδεκα ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στις πόλεις που δέχθηκαν επίθεση χειροτερεύει. Οι επιθέσεις και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Οι αναφορές για τον βομβαρδισμό ενός ερευνητικού πυρηνικού αντιδραστήρα στο Χάρκοβο πυροδότησε νέες ανησυχίες για τη ραδιενεργή ρύπανση. Σύμφωνα με την ουκρανική μυστική υπηρεσία SBU, ένα ερευνητικό κέντρο με πυρηνικό υλικό δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες.

Η SBU προειδοποίησε ότι ένα χτύπημα στον ερευνητικό αντιδραστήρα θα μπορούσε, στη χειρότερη περίπτωση, να προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι η ουκρανική μυστική υπηρεσία ήθελε να ανατινάξει την εγκατάσταση.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο τηλεοπτικός πύργος στην πόλη Χάρκοβο ,στην ανατολική  Ουκρανία, υπέστη ζημιές από ρωσική επίθεση. Η τηλεοπτική μετάδοση σταμάτησε  προσωρινά, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Ολεχ Σινιεχούμποφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Unian.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ναι, στον Επίτροπο Άμυνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πολύ ορθά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποστήριξε  δημόσια τη θέση της Προέδρου της Κομισιόν για τη δημιουργία θέσης Επιτρόπου Άμυνας στην ΕΕ. Αυτή η προοπτική...

Έφυγε από τη ζωή ο κύπριος ηθοποιός, Σώτος Φιλιππίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, άφησε ο αγαπημένος κύπριος ηθοποιός, Σώτος Φιλιππίδης. Την είδηση θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ηθοποιών...

Ιερουσαλήμ: Επεισόδιο με προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου και ισραηλινές δυνάμεις (βίντεο)

Με παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε ελεύθερος προσωπικός φρουρός του Έλληνα πρόξενου στην Ιερουσαλήμ μετά από επεισόδιο με ισραηλινές δυνάμεις. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην...

Ουκρανία: 2 νεκροί και 6 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα της Ουκρανίας. Πλήγμα με ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον έξι...

Στο Παρίσι σήμερα ο Σι Τζινπίνγκ: Οι 2 στόχοι του Μακρόν

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φτάνει σήμερα στο Παρίσι για μια σπάνια επίσημη επίσκεψη. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έχει 2 στόχους: να τον πιέσει για...

Αϊτή: Απόδραση κρατουμένων από φυλακή – 4 νεκροί

Συνεχίζονται οι αποδράσεις από τις φυλακές της Αϊτής, που βιώνει τρομακτική πολιτική και κοινωνική κρίση. Το βράδυ της Παρασκευής 8 έγκλειστοι απέδρασαν από φυλακή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!