24.9 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 12:23

Ουκρανία: Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έπληξε πάνω από 90 στρατιωτικούς στόχους, σκοτώνοντας 500 στρατιώτες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξε πάνω από 90 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 500 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε δύο εγκαταστάσεις με πυρομαχικά στην περιοχή του Χαρκόβου, στην ανατολική Ουκρανία.

Ειδικότερα:

Η Ρωσία σφυροκόπησε την Ουκρανία με πυραύλους, αεροσκάφη και δυνάμεις πυροβολικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 560 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, πυραυλικά συστήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν 87 διαφορετικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ πύραυλοι και πυρά πυροβολικού χτύπησαν ουκρανικές θέσεις, καταστρέφοντας πυραυλικά συστήματα S-300, ένα σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Tochka U καθώς και πυραυλικά συστήματα BUK-M1 και Osa-AKM. «Περίπου 500 μέλη των εχθρικών δυνάμεων, 59 τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα πυροβολικού και αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ εξοντώθηκαν επίσης πάνω 60 μαχητές της εθνικιστικής ομάδας ‘Ντονμπάς’ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία αυτονομιστής ηγέτης της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα αναμένεται να εξαπολύσει την επόμενη φάση της στρατιωτικής της εκστρατείας στην Ουκρανία αφού φθάσει στα σύνορα της περιοχής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Ντένις Πουσίλιν, ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, έκανε τα σχόλια αυτά σε ρωσική εκπομπή που μεταδόθηκε διαδικτυακά. Δήλωσε ότι η επόμενη φάση στη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας είναι κρίσιμης σημασίας ύστερα από περιστατικά που αφορούν την ασφάλεια εκτός της περιοχής αυτής. Ο ίδιος επικαλέστηκε τις χθεσινές εκρήξεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, την Υπερδνειστερία, που συνορεύει με την Ουκρανία, καθώς και τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για βομβαρδισμό συνοριακών της περιοχών από ουκρανικές δυνάμεις.

«Ο ρυθμός με τον οποίο η (στρατιωτική) επιχείρηση φθάνει στα σύνορά μας είναι σημαντικός για εμάς για να εξαπολυθεί η επόμενή της φάση, που είναι απαραίτητη ύστερα από αυτά που είδαμε στην Υπερδνειστερία και τις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας», δήλωσε ο Πουσίλιν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Υπερδνειστερία κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία το 1990, όμως δεν έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος.

Προβληματισμός υπάρχει για τα σχέδια της Μόσχας. Σύμφωνα με σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Ρωσία, αφού καταλάβει ολόκληρη της ανατολική περιφέρεια του Ντονμπάς, σχεδιάζει να τη συνδέσει με την χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε το 2014, και στη συνέχεια να προχωρήσει προς την Υπερδνειστερία καταλαμβάνοντας δηλαδή ολόκληρη τη νότια Ουκρανία και αποκλείοντάς την από τη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προωθούνταν εκατοντάδες μίλια πέραν των σημερινών γραμμών και πέρα από τις μεγάλες ουκρανικές πόλεις, το Μικολάιβ και την Οδησσό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μπορούν τα μακροπρόθεσμα δάνεια να βοηθήσουν στην επίλυση της στεγαστικής κρίσης;

Τα αυξανόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της αγοράς ακινήτων τα τελευταία δύο χρόνια και ένας σημαντικός συντελεστής στην κρίση κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα...

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στα όρια Μαθιάτη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:30 στην τοποθεσία «Μεταλλείο Μαθιάτη» εντός της κοινότητας Μαθιάτη, αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Δασών Χάρη στην...

Αυξημένη και σήμερα η σκόνη – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα αναμένεται να είναι...

Στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η αίτηση για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή

Το αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κατατέθηκε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο. Το πρωί Παρασκευής οι δικηγόροι...

Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο

Συνέρχεται σήμερα, Παρασκευή, το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ενημέρωση για τις τελευταίες...

Προς μετωπική Κίνα με Ευρώπη; Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Όλο και πιο κοντά σε τροχιά σύγκρουσης για την οικονομία βρίσκεται πλέον η Ευρώπη με την Κίνα, με τις Βρυξέλλες να σκληραίνουν συνεχώς της στάση τους...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!