15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 10:04

Ουκρανία: Κατατέθηκε το αίτημα για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο ίδιος, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο πρόεδρος της Βουλής υπέγραψαν μια επίσημη αίτηση για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με ταχείες διαδικασίες.

«Έχουμε ήδη αποδείξει τη συμβατότητά μας με τα πρότυπα της Συμμαχίας… Κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που ανάρτησε η ουκρανική προεδρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να ανακαταλάβει όλα τα ουκρανικά εδάφη που κατέχει τώρα η Ρωσία και είπε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για διάλογο με τη Μόσχα αλλά «με έναν άλλο πρόεδρο της Ρωσίας».

Ο Ουκρανός πρόεδρος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με την στρατιωτική ηγεσία για να συζητήσουν το «περαιτέρω σχέδιο της απελευθέρωσης» των ουκρανικών εδαφών που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι.

Ο Ζελένσκι δήλωσε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι ο ίδιος και η στρατιωτική ηγεσία συζήτησαν επίσης το θέμα των προμηθειών όπλων για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, καθώς και ενδεχόμενα περαιτέρω σχέδια της Ρωσίας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Συζητήσαμε τις τελευταίες εξελίξεις στην γραμμή του μετώπου… και τρόπους ενίσχυσης των δυνατοτήτων μας», έγραψε ο Ρέζνικοφ στο Twitter.

«Καλά νέα θα ανακοινωθούν σύντομα» πρόσθεσε, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επίσημο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ καταθέτει η Ουκρανία, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τις ανακοινώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία.

Σε συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας συζήτησε μέτρα σχετικά με τις ανακοινώσεις Πούτιν για την προσάρτηση ουκρανικών περιοχών.

«Συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη συλλογική ασφάλεια του ευρωατλαντικού χώρου και της Ουκρανίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!