18.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 12:22

Ουγγαρία: Μερικό lockdown ανακοίνωσε ο Ορμπάν

Μερικό lockdown στην Ουγγαρία από μεθαύριο Τετάρτη και για τουλάχιστον 30 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος ήταν επιφυλακτικός μέχρι σήμερα στην υιοθέτηση σκληρότερων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν και η διδασκαλία θα γίνεται εξ αποστάσεως. Επίσης θα κλείσουν και τα εστιατόρια και θα αυξηθούν οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας για να ανασχεθεί η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα απαγορευτούν οι μεγάλες συναθροίσεις και ότι οι αθλητικοί αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

«Αν οι αριθμοί των κρουσμάτων εξακολουθήσουν να αυξάνονται με τον σημερινό ρυθμό (…) τα ουγγρικά νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το φορτίο», δηλώνει ο Ορμπάν σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Η Ουγγαρία κατέγραψε 5.162 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 55 νέους θανάτους εξαιτίας του COVID-19 το 24ωρο που πέρασε, με τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων να αυξάνεται μετά τα νέα στοιχεία σε 114.778 και των θανάτων σε 2.493. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη προβεί στον επαναπρογραμματισμό εγχειρήσεων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συρροή ασθενών λόγω του COVID-19.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αρχίζει μέχρι στιγμής από τα μεσάνυχτα, τώρα θα αρχίζει στις 20:00 τοπική ώρα και θα διαρκεί έως τις 05:00, διευκρινίζει ο Ορμπάν στο βίντεο αυτό που αναρτήθηκε στο Facebook. Τα ξενοδοχεία θα μπορούν να δέχονται μόνον επιχειρηματίες ως πελάτες, κι όχι τουρίστες, προσθέτει.

Στις οικογενειακές συναθροίσεις θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνον έως 10 άνθρωποι και στις κηδείες έως 50. Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια θα είναι κλειστά.

Τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όμως το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα θα πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε εξετάσεις κάθε εβδομάδα, υπογραμμίζει επίσης ο Ορμπάν.

Νωρίτερα σήμερα εκπαιδευτική ένωση της Ουγγαρίας κάλεσε τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία για να προστατεύσουν τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους εαυτούς τους, από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα, τα οποία αναμένεται να εγκριθούν αύριο Τρίτη από το κοινοβούλιο, θα ισχύσουν για 30 ημέρες, αλλά η ισχύς τους μπορεί να παραταθεί, όπως επισήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πράσινο φως για την εξαγορά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding

Το πράσινο φως άναψε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας, για την εξαγορά του πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding 3 (Cyprus) Limited. Σύμφωνα...

Ανατροπή προς τα κάτω με τις τιμές του πετρελαίου – Πώς έκλεισε την εβδομάδα (γράφημα)

Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς οι traders βλέπουν περιορισμένο κίνδυνο να κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή σ’ έναν ευρύτερο πόλεμο...

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα (βίντεο, φωτό)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας  μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από εχθές νωρίς το απόγευμα. Δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν...

Σκηνοθετημένη η απάντηση του Ισραήλ ; -Τα σενάρια που κυκλοφορούν – Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση

Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν για την "απάντηση" του Ισραήλ στο Ιράν την Παρασκευή. Τα περισσότερα μιλούν για σκηνοθετημένη επίθεση, ώστε να ικανοποιηθεί το ακροατήριο του...

Δημοσκόπηση Metron: Άνοδος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση ΠΑΣΟΚ

Κέρδη για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το Mega. ...

Τουρίστες βρήκαν σε σκουπίδια 643 κροτίδες !

Ένα σακούλι σκουπιδιών με 643 κροτίδες εντόπισε σήμερα ζεύγος τουριστών, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Δοράς και Ανώγυρας, της επαρχίας Λεμεσού. Οι κροτίδες, που...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!