22.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 11:25

Ξεκίνησε η συνάντηση Ζελένσκι-Ερντογάν στο Λβιβ, ακολουθεί τριμερή σύνοδος Ουκρανίας-Τουρκίας-ΟΗΕ

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποδέχθηκε την Πέμπτη τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ουκρανική πόλη Λβιβ. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας μετέβη στην ουκρανική πόλη για συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση και τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Αναντολού», ο κ. Ερντογάν πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στο Λβιβ για να έχει διμερή συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο στο παλάτι Potocki. Οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν όλες τις πτυχές των σχέσεων Τουρκίας-Ουκρανίας σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Της διμερούς συνομιλίας μεταξύ Ερντογάν και Ζελένσκι θα ακολουθήσει τριμερής σύνοδος κορυφής με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι κ. Ερντογάν, Ζελένσκι και Γκουτέρες θα συζητήσουν τα βήματα που μπορούν να ληφθούν για τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας με διπλωματικά μέσα και τη διατήρηση του μηχανισμού που έχει δημιουργηθεί για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία. Οι τρεις άντρες αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την τριμερή συνάντηση.

Σύμφωνα με το «Χαμπέρτουρκ», την Παρασκευή ο κ. Ερντογάν θα επισκεφθεί την Οδησσό, ενώ σε λίγα εικοσιτετράωρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη.

Στις 22 Ιουλίου, η Τουρκία, ο ΟΗΕ, η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη συμφωνία για την επαναλειτουργία τριών ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών που παραμένουν εγκλωβισμένα λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο οποίος διανύει τον έκτο μήνα.

Για την επίβλεψη της διαδικασίας, το Κοινό Κέντρο Συντονισμού στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε την λειτουργία του επίσημα στις 27 Ιουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Σάμο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού...

Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Με 12 ψήφους υπέρ, μια εναντίον και δύο αποχές, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος που θα έδινε το δικαίωμα στη Γενική Συνέλευση να διεξαγάγει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!