24.8 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 23:40

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο Τζόνσον προσπάθησε να βρει δουλειά σε γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση

Νέος σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία για τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς εικάζεται ότι άσκησε πιέσεις ώστε μια γυναίκα να βρει δουλειά στο Δημαρχείο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος του Λονδίνου και βουλευτής του Χένλεϊ.

Το ραντεβού μπλοκαρίστηκε επειδή ο Κιτ Μοτλχάους, τότε ανώτερος υπάλληλος στο Δημαρχείο και τώρα ένας από τους υπουργούς του Τζόνσον, θεωρούσε ότι το ζευγάρι είχε προσωπική σχέση, σύμφωνα με τους Sunday Times. Ο Τζόνσον λέγεται ότι παραδέχτηκε ότι την προώθησε.

Οι νέες αποκαλύψεις ακολουθούν τις αναφορές τον περασμένο μήνα ότι ο Τζόνσον είχε πιέσει να γίνει η πλέον σύζυγός του,Κάρι Τζόνσον, επικεφαλής του επιτελείου του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Εξωτερικών. Το ζευγάρι διατηρούσε ήδη σχέση τότε.

Κατηγορείται επίσης ότι βοήθησε την Αμερικανίδα επιχειρηματία Τζένιφερ Αρκούρι να αποκτήσει πρόσβαση σε επαγγελματικά ταξίδια που χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι όταν ήταν δήμαρχος του Λονδίνου. Η Αρκούρι αργότερα είπε ότι διατηρούσε σχέση με τον Τζόνσον .

Σύμφωνα με τους Sunday Times, σε μια μαγνητοσκοπημένη συνομιλία που έλαβε χώρα μεταξύ του Τζόνσον και της γυναίκας στο κοινοβουλευτικό του γραφείο τον Νοέμβριο του 2017, είπε στον Τζόνσον ότι ένιωθε άβολα για τη σύντομη σχέση που είχαν το 2008. Εκείνη την εποχή, ο Τζόνσον ήταν παντρεμένος με τέσσερα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους το 2017, ο Τζόνσον λέγεται ότι της είπε: «Μπορώ να πω κάτι; Σε πρότεινα για μια δουλειά και απογοητεύτηκα πολύ όταν δεν την πήρες. Σε πρότεινα για τη δουλειά και ήθελα πολύ να σου πάρει συνέντευξη ο Κιτ και θυμάμαι ότι σου πήρε συνέντευξη. Τον ρώτησα για αυτό στη συνέχεια, επανειλημμένα, γιατί δεν σου είχε δώσει τη δουλειά και ήμουν πολύ απογοητευμένος που δεν το έκανε..»

«Φοβάμαι ότι ένας από τους λόγους που έδωσε ήταν ότι νόμιζε ότι ήσουν πολύ φιλική μαζί μου». Πρόσθεσε ότι δεν ήταν δυνατό να «μπουν απλώς φίλοι σε θέσεις εργασίας. Δεν γίνεται . Όχι στο Δημαρχείο».

Ο Τζόνσον αργότερα φέρεται να της έστειλε μήνυμα: «Σε χρειάζομαι ως εκπρόσωπό μου. Τι θα έλεγες;»

Οι αποκαλύψεις έρχονται λίγες μέρες αφότου ο Τζόνσον είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων: «Αποστρέφομαι την… κατάχρηση εξουσίας οπουδήποτε στο κοινοβούλιο, σε αυτό το κόμμα ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα».

Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: «Δεν πρόκειται για την εποχή του ως πρωθυπουργός και δεν έχει δημόσιο συμφέρον όπως το βλέπω. Και δεν μιλάμε για την ιδιωτική του ζωή».

Πηγή: Guardian

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ – Επαφές με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EUMC) Στρατηγός Robert Brieger ο οποίος πραγματοποεί επίσημη επίσκεψη...

Σημαντική πτώση στο ΧΑΚ – Αιτία η υποχώρηση διεθνών αγορών

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας τέρμα στην ανοδική πορεία των τριών προηγούμενων ημερών λόγω του αρνητικού χρηματιστηριακού κλίματος που...

3.232 υποψηφιότητες για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δείτε πίνακα πόσοι διεκδικούν,ποιες θέσεις και σε ποιο Δήμο

Συνολικά 3.232 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν σήμερα παγκύπρια για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών...

HΠΑ: Φουντώνουν στα πανεπιστήμια οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα – Εκατοντάδες συλλήψεις

Σε εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών – διαδηλωτών έχουν προβεί οι αρχές στις ΗΠΑ, καθώς φουντώνουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα και τις απάνθρωπες συνθήκες...

Στην Κίνα ο Πούτιν τον Μάϊο

Την Κίνα σκοπεύει να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Μάιο, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος. «Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο», τόνισε ο...

Κυβέρνηση: Βήματα επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία – Επίσκεψη Μητσοτάκη-Ιερώνυμου σε δομές της Αρχιεπισκοπής αύριο

Κοινή επίσκεψη σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό θα πραγματοποιήσουν αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!