17.8 C
Nicosia
Πέμπτη 2 Μάιος 2024 | 10:06

ΝΑΤΟ: Επικίνδυνη και ανεύθυνη κίνηση ο συναγερμός του Πούτιν για τα πυρηνικά

«Επικίνδυνη και ανεύθυνη» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ την εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις σε συναγερμό, προσθέτοντας πως η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην επιθετικότητα του Ρώσου προέδρου έναντι της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη ρητορική. Είναι μια ανεύθυνη συμπεριφορά. Και φυσικά όταν συνδυάζεις αυτήν τη ρητορική με το τι κάνουν στο πεδίο στην Ουκρανία, το να διεξάγουν πόλεμο εναντίον ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου έθνους, να πραγματοποιούν πλήρη εισβολή στην Ουκρανία, αυτό προστίθεται στη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε στην εκπομπή State of the Union του CNN.

Ως μέρος ενός μοτίβου των κατασκευασμένων απειλών της Μόσχας προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της, χαρακτήρισε την κίνηση του Ρώσου προέδρου η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. «Τον έχουμε δει να το κάνει ξανά και ξανά. Σε καμία χρονική στιγμή η Ρωσία δεν απειλήθηκε από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία», δήλωσε η Ψάκι στην εκπομπή This Week του ABC.

«Πρόκειται για ένα μοτίβο του προέδρου Πούτιν και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σε αυτό. Διαθέτουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, όμως πρέπει επίσης να φωνάξουμε για το τι βλέπουμε εδώ από τον πρόεδρο Πούτιν» πρόσθεσε η ίδια.

Τόνισε ακόμη πως οι ΗΠΑ είναι ανοικτές στο ενδεχόμενο να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία και συμπλήρωσε πως η Ουάσιγκτον δεν έχει αποσύρει από το τραπέζι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας. «Δεν τις έχουμε απορρίψει, όμως θέλουμε να κάνουμε κι αυτό και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στη διεθνή αγορά και να το κάνουμε με ενωμένο τρόπο» είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοινώνει νέες σημαντικές και καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock με στόχο να παρέχει στους πελάτες της ακόμα περισσότερες...

Η payabl. συμπληρώνει 12 χρόνια στρατηγικής συνεργασίας με τη Mastercard

Σε ένα σημαντικό ορόσημο, η payabl., μία από τις κορυφαίες PayTechs της Ευρώπης, γιορτάζει τα 12 χρόνια ως κύριο μέλος της Mastercard. Μέσω της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!