20 C
Nicosia
Τρίτη 14 Μάιος 2024 | 9:31

Λονδίνο και Παρίσι θα υποστηρίξουν την Ουκρανία «για όσο καιρό χρειαστεί»

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα υποστηρίξουν την Ουκρανία «για όσο καιρό χρειαστεί», διαβεβαίωσε σήμερα στο Παρίσι ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον τονίζοντας ότι θεωρεί ότι η ήττα του Πούτιν στον πόλεμο είναι «ουσιαστικής» σημασίας.

Το Λονδίνο και το Παρίσι «υπήρξαν ισχυρό στήριγμα της Ουκρανίας και θα συνεχίσουν να είναι για όσο καιρό χρειαστεί», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά, η οποία από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται «χέρι με χέρι» για να υποστηρίξουν το Κίεβο.

Αν συνεχιστεί αυτή η υποστήριξη, «δεν έχω αμφιβολία ότι ο Πούτιν θα ηττηθεί και είναι ουσιαστικής σημασίας να ηττηθεί», είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

«Η πρώτη πράξη ήταν η εκπληκτική ήττα της Ρωσίας να εκπληρώσει τους στόχους της. Η δεύτερη πράξη υπήρξε η λαμπρή αντίσταση των Ουκρανών που απώθησαν τους Ρώσους. Και φυσικά η τρίτη πράξη είναι πιο δύσκολη», είπε, την ώρα που η Ουκρανία συναντά δυσκολίες στο μέτωπο απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

«Η τέταρτη πράξη μένει να γραφτεί και οφείλουμε να έχει θετική έκβαση», πρόσθεσε.

«Οι δύο χώρες μας, χέρι με χέρι από την αρχή, εργάζονται από κοινού ώστε η ρωσική επίθεση να μην επιβραβευτεί», δήλωσε από την πλευρά της η Κατρίν Κολονά.

«Επιθυμούμε αυτή η συνεργασία να μπορέσει να ενισχυθεί περαιτέρω. Αφορά προφανώς την τύχη της Ουκρανίας, αλλά επίσης την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου».

«Εξτρεμιστές έποικοι»

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο του Ισραήλ στην Γάζα, η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας ανακοίνωσε ότι το Παρίσι αποφάσισε να λάβει σε εθνικό επίπεδο μέτρα κατά ορισμένων εξτρεμιστών εβραίων εποίκων της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Οχθης.

«Ημουν σε θέση να διαπιστώσω με τα μάτια μου τις βιαιότητες που διαπράττουν ορισμένοι εξτρεμιστές έποικοι. Είναι απαράδεκτο», είπε η Κατρίν Κολονά που επέστρεψε από περιοδεία στο Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη και τον Λίβανο.

Η Γαλλία θα λάβει μέτρα μαζί με τους εταίρους της για τον τερματισμό των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, είπε η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών.

«Μέτρα θα ληφθούν σε συντονισμό με τους συμμάχους μας…χρειάζεται να ενισχύσουμε τις επιχειρησιακές μας ικανότητες στην περιοχή για να βάλουμε τέλος σε αυτές επιθέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ανάρπαστα τα εισιτήρια του τελικού κυπέλου – Η Ομόνοια απορρόφησε 8.967

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια που αναλογούσαν στην Ομόνοια, για τον μεγάλο τελικό κυπέλλου με την Πάφο στο ΓΣΠ. Σύμφωνα με ενημέρωση των πρασίνων, τα 8967...

Συνάντηση Γεραπετρίτη με Ολκίν για το κυπριακό

Συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, María Angela Holguín Cuéllar, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Η...

Άκαρπη η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Συμφώνησαν ότι διαφωνούν – Οι σπόντες και οι δηλώσεις των δύο (φώτο,βίντεο)

Θέμα τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα έθεσε ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τις κοινές τους δηλώσεις στην Άγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο να...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ – Κέρδη 0,21%

Άνοδο κατέγραψε τη Δευτερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,21%, κλείνοντας στις 150,74 μονάδες. Άνοδο 0,22% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE...

Ανόρθωση: Αναβλήθηκε η Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανόρθωση που ενημέρωσε πως αναβλήθηκε η Έκτακτη Εκλογική Συνέλευση που θα γινόταν αύριο (14/05). Αναλυτικά: «Η εταιρεία Ανόρθωσις Αμμοχώστου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λίμιτεδ ενημερώνει...

ΔΗΣΥ: Να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους για τον Θανάση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφορικά την πολύκροτη υπόθεση του Θανάση Νικολάου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι καθήκον των αρμοδίων αρχών να κάνουν ότι μπορούν...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!