19.9 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 6:14

Δεύτερη δολοφονία πολιτικού στον Ισημερινό, 6 ημέρες πριν από τις εκλογές

Πολιτικός δολοφονήθηκε χθες Δευτέρα στον Ισημερινό, προτού καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα μετά τον φόνο ενός από τα φαβορί των προεδρικών εκλογών της Κυριακής 20ής Αυγούστου, ανακοίνωσε η παράταξή του.

Ο Πέδρο Μπριόνες, στέλεχος του κόμματος Επανάσταση Πολιτών (Revolución Ciudadana) του πρώην Προέδρου Ραφαέλ Κορέα (2007-2017) στην επαρχία Εσμεράλδας, δολοφονήθηκε χθες, ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) η Λουίσα Γκονσάλες, υποψήφια της παράταξης για την προεδρία, κατά δημοσκοπήσεις μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης.

Η υποψήφια εξέφρασε «την αλληλεγγύη μου στην οικογένεια του συντρόφου Πέδρο Μπριόνες, νέου θύματος της βίας» στον Ισημερινό.

«Ο Ισημερινός ζει την πιο αιματηρή περίοδο» της ιστορίας του, τόνισε η κυρία Γκονσάλες, κατακεραυνώνοντας την «απόλυτη εγκατάλειψη» της χώρας από την «ανίκανη κυβέρνηση», καταγγέλλοντας ότι το κράτος «έχει αλωθεί από τις μαφίες».

Ούτε η αστυνομία, ούτε η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο (δεξιά) επιβεβαίωσαν αμέσως την δολοφονία.

Σύμφωνα με τον Τύπο, που επικαλέστηκε αστυνομική πηγή, ο Πέδρο Μπριόνες δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στην κοινότητα Σαν Ματέο, από δυο άνδρες που κινούνταν με μοτοσικλέτα και μπόρεσαν να διαφύγουν.

Η Εσμεράλδας γειτονεύει με την Κολομβία.

Η νέα δολοφονία καταγράφεται λίγα εικοσιτετράωρα έπειτα από αυτήν του κεντρώου υποψήφιου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, φαβορί των προεδρικών εκλογών, στην πρωτεύουσα Κίτο, την 9η Αυγούστου.

Ο πρώην δημοσιογράφος, 59 ετών, σταυροφόρος κατά της διαφθοράς, ο οποίος καταλάμβανε τη δεύτερη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου στις δημοσκοπήσεις, δολοφονήθηκε καθώς έφευγε έπειτα από προεκλογική συγκέντρωση.

Όταν ήταν δημοσιογράφος, είχε συμβάλει με έρευνά του να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος Κορέα για διαφθορά. Ο κ. Κορέα, που ζει στο Βέλγιο, την πατρίδα της συζύγου του, που του έχει δώσει πολιτικό άσυλο, καταδικάστηκε ερήμην να εκτίσει 8 χρόνια κάθειρξη. Συνεχίζει πάντα να αρνείται ότι παρανόμησε.

Μετά τη δολοφονία του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, στον Ισημερινό κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Λάσο επέρριψε την ευθύνη για τον φόνο του υποψήφιου στο οργανωμένο έγκλημα και διαβεβαίωσε πως «δεν θα μείνει ατιμώρητη».

Έξι Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία, ενώ έβδομος Κολομβιανός σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών με τους σωματοφύλακες του υποψήφιου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συμπλοκή στο κέντρο της Λευκωσίας με δύο τραυματίες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης (21/05) μετά από πληροφορία για συμπλοκή μεταξύ προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη...

Συνεχίζει να μοιράζει κέρδη το ΧΑΚ – Άνοδος 1,37% και ξεπέρασε τις 160 μονάδες

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 160,34 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,37%. Άνοδο σε...

Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε εργάτες έπεσε στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

Singapore Airlines: Από τις αναταράξεις 1 νεκρός, σε κρίσιμη κατάσταση 7 τραυματίες – Δείτε μαρτυρίες και εικόνες μέσα από το αεροπλάνο (φώτο,βίντεο)

Βρετανός υπήκοος, ηλικίας 73 ετών, είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του εν μέσω αναταράξεων στο αεροπλάνο της Singapore Airlines, το οποίο εκτελούσε την...

Σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό, σχετικά με κλοπές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ως μία πολύ σοβαρή εξέλιξη ανέδειξε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τη σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών...

Πάφος: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι 15χρονο αγόρι μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία στην Πάφο. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, περί...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!