19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:33

Γαλλία: Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022 η Μαρίν Λεπέν

Η ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2022 στη Γαλλία εκτιμώντας ότι μια εκλογική νίκη είναι απολύτως “πιθανή”.

Ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν είχε επικρατήσει της κυρίας Λεπέν στις εκλογές του 2017.

“Θα είμαι για μια ακόμη φορά υποψήφια πρόεδρος”, είπε η Μαρίν Λεπέν, η οποία ηγείται του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού.

Προβάδισμα Μακρόν αλλά και ανησυχία

Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν και πάλι τους Μακρόν και Λεπέν ως τους δύο υποψήφιους που θα πάνε στον δεύτερο γύρο των εκλογών το 2022 με τον Μακρόν να εμφανίζεται ως ο τελικός νικητής.

Ωστόσο, η ανησυχία σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μακρόν στο θέμα της υγειονομικής κρίσης και σε θέματα τρομοκρατίας, μετανάστευσης και βίαιου εγκλήματος έχουν δυσχεράνει την θέση του τωρινού προέδρου.

Τον περασμένο μήνα, ο Ξαβιέ Μπερτράν, ένας συντηρητικός πολιτκός, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Υγείας την περίοδο 2005-07, ανακοίνωσε ότι θα είναι και εκείνος υποψήφιος για την προεδρία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Νέα Οδηγία της ΕΕ προστατεύει φυσικά και νομικά πρόσωπα από προδήλως αβάσιμες ή καταχρηστικές δικαστικές διαδικασίες

Της Μαρίας Κραμβιά -Καπαρδή (*) Η ελευθερία λόγου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά δικαιώματα του ανθρώπου. Στον 21ον αιώνα όμως υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται...

ΠτΔ: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα

Ενδεχομένως το λιμάνι που δημιουργείται στη Γάζα στο πλαίσιο του θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή να είναι έτοιμο πριν από την 1η...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!