17.8 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 9:43

Γαλλία: Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για ρατσιστική βία – «Σοκαρισμένος» ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται «σοκαρισμένος» από εικόνες που δείχνουν ότι ένας μαύρος μουσικός παραγωγός χτυπήθηκε και κακοποιήθηκε ρατσιστικά από την αστυνομία του Παρισιού. Οι αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν στο περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι γαλλικές αρχές διερευνούν ισχυρισμούς ότι ο παραγωγός ξυλοκοπήθηκε άγρια με ρατσιστικό κίνητρο κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου μετά την κυκλοφορία βίντεο από το CCTV.

Ο ξυλοδαρμός μέσα στην είσοδο ενός κτηρίου καταγράφηκε σε βίντεο κλειστού κυκλώματος και βίντεο από κινητό τηλέφωνο, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και ήταν πρωτοσέλιδα στα γαλλικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανάν δήλωσε στην τηλεόραση France 2 την Πέμπτη ότι οι αξιωματικοί θα τιμωρηθούν εάν επιβεβαιωθεί η φερόμενη παράβαση.

«Ζήτησα από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να θέσει σε διαθεσιμότητα προσωρινά τους αστυνομικούς που εμπλέκονται», έγραψε ο Νταρμανέν. Τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Το φερόμενο θύμα, το οποίο έχει δώσει μόνο την ταυτότητά του ως Μισέλ, είπε στους δημοσιογράφους ότι μπήκε στην αστυνομία στο μουσικό του στούντιο στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού στις 21 Νοεμβρίου.

Είπε ότι περπατούσε στο δρόμο χωρίς μάσκα προσώπου – ενάντια στα γαλλικά πρωτόκολλα υγείας για τονCOVID-19 – και, όταν είδε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο, πήγε στο γειτονικό του στούντιο για να αποφύγει το πρόστιμο. Ωστόσο, είπε, η αστυνομία τον ακολούθησε μέσα και άρχισε να του επιτίθεται και να τον κακοποιεί ρατσιστικά.

Ο Μακρόν δηλώνει «σκανδαλισμένος», ενώ αρκετοί υπουργοί θεωρούν το περιστατικό ως «πρόβλημα για τη Δημοκρατία», αν και δεν πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει όλο το αστυνομικό σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον νόμο Μακρόν, ο οποίος απαγορεύει την φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση των αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters & Le Figaro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Με δύο αγώνες ολοκληρώνεται η 11η αγωνιστική του β΄ Ομίλου του Πρωταθλήματος

Με δύο αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα η 11η αγωνιστική της β΄ φάσης του β΄ Ομίλου του Πρωταθλήματος Cyta. Συγκεκριμένα, στις 18:00 η Καρμιώτισσα φιλοξενεί τον Οθέλλο...

LIVE: Άρχισε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις οκτώ και τριάντα το πρωί, η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου.Υποβάλονται σήμερα από...

Ένα βήμα πριν να δώσουν τα χέρια CNP-Ελληνική Τράπεζα

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται η Ελληνική Τράπεζα και η γαλλική CNP Assurances για την απόκτηση των ασφαλιστικών εργασιών της CNP στην Κύπρο. Σύμφωνα με...

Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων

Διεξάγονται στις 28 Σεπτεμβρίου 2024 (για θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α7) και στις 2 Νοεμβρίου 2024 (για θέσεις...

«Πνιγμένη» στην σκόνη η Κύπρος – Κτυπάει 36αρι η θερμοκρασία

Ασθενής χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένη. Σήμερα ο καιρός θα...

Χεζμπολάχ: «Δεκάδες ρουκέτες» εναντίον του Ισραήλ τη νύχτα

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι εξαπέλυσε επίθεση με «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τον θάνατο δύο αμάχων σε «ισραηλινό» βομβαρδισμό...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!