19.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 21:26

Γάζα: Το Ισραήλ ανατίναξε το κοινοβούλιο – Νετανιάχου: Δεν υπάρχει κανένα μέρος όπου δεν θα φτάσει ο στρατός

Δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ ανατίναξαν το κτήριο στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν το κοινοβούλιο της Γάζας, σύμφωνα με τη Haaretz.

Κατά το ίδιο μέσο, το κτήριο δεν λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια.

Πριν από δύο ημέρες, ο στρατός του Ισραήλ δημοσίευσε φωτογραφία στρατιωτών να έχουν εισέλθει στο κτήριο του κοινοβουλίου.

«Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα όπου δεν θα φτάσει ο στρατός»

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα» όπου «δεν θα φτάσει το Ισραήλ, καμία κρυψώνα, κανένα κρησφύγετο».

«Θα φτάσουμε και θα εξοντώσουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε πίσω τους ομήρους» καθώς αυτές είναι δύο «ιερές αποστολές», είπε ο Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτική βάση.

 

«Δεν υπάρχει καταφύγιο για τους δολοφόνους της Χαμάς» πρόσθεσε, λίγες ώρες αφού ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Αλ Σίφα, όπου σύμφωνα με το Ισραήλ στεγάζεται μια βάση στρατηγικής σημασίας της Χαμάς.

«Μας ζήτησαν να μην διεισδύσουμε στη Γάζα; Κι όμως, εμείς μπήκαμε έτσι κι αλλιώς. Μας είπαν ότι δεν θα φτάναμε στην είσοδο της πόλης της Γάζας, αλλά εμείς φτάσαμε. Μας είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, εμείς μπήκαμε» συνέχισε ο Νετανιάχου.

Η επιχείρηση του στρατού του Ισραήλ στο νοσοκομείο προκαλεί ανησυχία για την τύχη των χιλιάδων εκτοπισμένων Παλαιστινίων που έχουν καταφύγει στις εγκαταστάσεις του. Το νοσοκομείο βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και της Χαμάς.

Κατάρ: Νέες συνομιλίες για ομήρους και κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Νέες συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς με τη μεσολάβηση του Κατάρ, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση πυρός στη Γάζα.

Οι συνομιλίες, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, περιλαμβάνουν την απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων ομήρων από τη Γάζα με αντάλλαγμα τριήμερη κατάπαυση του πυρός, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Εφόσον επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, ορισμένες Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά θα απελευθερωθούν επίσης από ισραηλινές φυλακές, ενώ το Ισραήλ θα επιτρέψει να εισέλθει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Χαμάς έχει συμφωνήσει με το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας, όχι όμως και το Ισραήλ, το οποίο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται επί των λεπτομερειών.

Στην πρώτη γραμμή της Γάζας το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης να επιχειρούν «με στοχευμένο τρόπο» στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοινώθηκε.

Την ίδια ώρα, το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την επιδρομή του Ισραήλ στο νοσοκομείο «έγκλημα πολέμου», «ηθικό έγκλημα» και «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ισραήλ: Θα κυνηγήσουμε της Χαμάς «στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο, πάνω και κάτω από το έδαφος»

Το Ισραήλ θα κυνηγήσει τους ηγέτες της Χαμάς «στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο» διεμήνυσε το μέλος του πολεμικού συμβουλίου της χώρας Μπένι Γκαντζ.

«Δεν θα υπάρχουν ούτε πόλεις ούτε σπίτια καταφύγια. Θα πάμε όπου χρειαστεί, πάνω και κάτω από το έδαφος, για να εξολοθρεύσουμε αυτούς που δολοφονούν παιδιά. Στη Γάζα και σε όλο τον κόσμο», είπε.

Ερντογάν: Το Ισραήλ είναι κράτος-τρομοκράτης

Νέα επίθεση κατά του Ισραήλ, για τον πόλεμό του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος», κατηγορώντας το ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα.

Επανέλαβε επίσης την άποψή του πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αναφέροντας πως είναι πολιτικό κόμμα που έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να ανακοινώσει αν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και πρόσθεσε πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι «ξοφλημένος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου – Εργαζόμαστε για απελευθέρωση της πατρίδας – Διασφαλίζουμε οικονομική σταθερότητα

Εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις, για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, ανέφερε στο τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος...

Στην Κύπρο το Άγιο Φως με όλες τις τιμές – Όλα έτοιμα για την Ανάσταση

Προσευχόμαστε όπως το Αγιο Φως φωτίσει το νου και τις καρδιές των ισχυρών της γης, ώστε να εργαστούν ειλικρινά για την ειρήνη και τη...

Η Ρωσία έβαλε στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» τον Ζελένσκι

Στη λίστα «καταζητούμενων προσώπων» έβαλε η Ρωσία τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως ανακοινώθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών. Κίνηση η οποία έγινε χωρίς...

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυροβολισμό στη Σταυρούπολη

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, μετά από πυροβολισμό που δέχτηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Τσιτσάνη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το...

Live – Ιεροσόλυμα: Παρακολουθήστε την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Στις 19.30 αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως, από τα Ιεροσόλυμα. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον...

Σάμος: 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, στο Βαθύ. Όπως έγινε γνωστό, τον πατέρα της σκότωσε η 49χρονη κόρη του, μέσα στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!