20.9 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 4:35

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ώρες δύσκολες – Στη Σκωτία η βασιλική οικογένεια – Αναστέλλει την κανονική ροή του προγράμματος το BBC (βίντεο)

Στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας έχει μαζευτεί σύσσωμη η βασιλική οικογένεια προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ, ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, συνιστώντας να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στο εξοχικό της βασίλισσας Ελισάβετ, όπου αναπαύεται η μονάρχης, έχουν πάει ήδη ο πρίγκιπας Κάρολος, η σύζυγός του Καμίλα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Στο Μπαμόραλ βρίσκονται και τα άλλα τρία παιδιά της βασίλισσας.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ μεταβαίνουν, επίσης, στο κάστρο Μπαλμόραλ, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός τους.

Ο εγγονός της βασίλισσας και η σύζυγός του, που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, επρόκειτο να παραστούν απόψε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, όμως ακύρωσαν τα σχέδιά τους για να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας.

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον θα παραμείνει στο Ουίνσδορ, καθώς τα παιδιά της, ο πρίγκιπας Γεώργιος, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις βρίσκονται στην πρώτη τους μέρα στο σχολείο, ανέφερε το παλάτι του Κένσιγκτον σε ανακοίνωσή του.

Το BBC One αναστέλλει το κανονικό πρόγραμμα

Δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις πύλες του Κάστρου, όπου βρίσκεται η βασίλισσα, ενώ τα βρετανικά ΜΜΕ τροποποιούν το πρόγραμμά τους, ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, το BBC One ανέστειλε το κανονικό πρόγραμμα μετά την ανακοίνωση για την αλλαγή στην υγεία της Βασίλισσας. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας μεταδίδει ειδικό δελτίο ειδήσεων του BBC.

Στο μεταξύ, ο παρουσιαστής Huw Edwards φοράει σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρη γραβάτα, ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα του BBC σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Το πρόγραμμα διακόπηκε στις 12:39 για να μεταδοθεί η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που έκανε λόγο για ανησυχία των γιατρών για την υγεία της βασίλισσας. Έκτοτε, το κανάλι μεταδίδει ειδήσεις μόνο για την υγεία της βασίλισσας.

Ποιος είναι ο γιατρός της βασίλισσας

Ο επικεφαλής γιατρός της βασίλισσας είναι ο καθηγητής Huw Thomas. Βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2014 και πέρυσι ανακηρύχθηκε ιππότης.

Τότε, ο Thomas, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής γαστρεντερικής γενετικής στο τμήμα χειρουργικής και καρκίνου του Imperial College του Λονδίνου, δήλωσε: «Ήταν δύο πολυάσχολα χρόνια σε αυτόν τον ρόλο, οπότε αισθάνομαι πολύ ευγνώμων που αναγνωρίστηκα για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες μου».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Γίνεσαι σε μεγάλο βαθμό μέρος αυτού του οργανισμού και γίνεσαι ο προσωπικός γιατρός των σημαντικότερων ανθρώπων. Με την πανδημία, η βασική προτεραιότητα του Ιατρικού Οίκου είναι να προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό τη φροντίδα του είναι ασφαλείς».

Ο Thomas έχει λάβει μέρος, επίσης, στον τοκετό ορισμένων από τα νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας – συμπεριλαμβανομένης της Charlotte το 2015 και του Louis το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ – Επαφές με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EUMC) Στρατηγός Robert Brieger ο οποίος πραγματοποεί επίσημη επίσκεψη...

Σημαντική πτώση στο ΧΑΚ – Αιτία η υποχώρηση διεθνών αγορών

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας τέρμα στην ανοδική πορεία των τριών προηγούμενων ημερών λόγω του αρνητικού χρηματιστηριακού κλίματος που...

3.232 υποψηφιότητες για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δείτε πίνακα πόσοι διεκδικούν,ποιες θέσεις και σε ποιο Δήμο

Συνολικά 3.232 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν σήμερα παγκύπρια για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών...

HΠΑ: Φουντώνουν στα πανεπιστήμια οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα – Εκατοντάδες συλλήψεις

Σε εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών – διαδηλωτών έχουν προβεί οι αρχές στις ΗΠΑ, καθώς φουντώνουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα και τις απάνθρωπες συνθήκες...

Στην Κίνα ο Πούτιν τον Μάϊο

Την Κίνα σκοπεύει να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Μάιο, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος. «Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο», τόνισε ο...

Κυβέρνηση: Βήματα επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία – Επίσκεψη Μητσοτάκη-Ιερώνυμου σε δομές της Αρχιεπισκοπής αύριο

Κοινή επίσκεψη σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό θα πραγματοποιήσουν αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!