29.7 C
Nicosia
Τετάρτη 1 Μάιος 2024 | 16:03

Αναβάλλονται για την Πέμπτη οι νέες διαπραγματεύσεις

Αναβάλλονται για την Πέμπτη οι προγραμματισμένες για σήμερα συνομιλίες μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πλευρά, τις οποίες μεταδίδει το Russian Today στο λογαριασμό του στο Telegram.

Παρότι οι Ρώσοι είχαν ανακοινώσει ότι πηγαίνουν στο σημείο των συνομιλιών στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας και ότι έφθασαν αργά το απόγευμα, καθώς και ότι ανοίγουν έναν ασφαλή διάδρομο για τη διέλευση των Ουκρανών, τελικά, για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, έκαναν γνωστό ότι ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών αναβάλλεται για αύριο, Πέμπτη 3 Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για κατάπαυση του πυρός όταν προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ αντιπροσωπειών από τη Ρωσία και την Ουκρανία πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα, με τις αντιπροσωπείες να αναμένεται να αποτελούνται από τους ίδιους εκπροσώπους που ήταν παρόντες στον πρώτο γύρο των συνομιλιών τη Δευτέρα.

«Τώρα είναι επίσημο. Ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ουκρανίας και του κατακτητή θα πραγματοποιηθεί σήμερα», δήλωσε στο CNN βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας την Τετάρτη. «Οι αντιπροσωπείες θα είναι στην ίδια σύνθεση», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο βοηθό του ουκρανικού προεδρικού γραφείου, είχε μεταδώσει ότι αναμενόταν εντός της ημέρας ο δεύτερο γύρος των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα  ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι η ρωσική αντιπροσωπεία θα είναι «στη θέση της» την Τετάρτη για έναν νέο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία. Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είχε σημειώσει ότι η ουκρανική πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει, αλλά δεν δέχεται τα ρωσικά τελεσίγραφα. 

Ο πρώτος γύρος συνομιλιών τη Δευτέρα διήρκεσε πέντε ώρες και ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντική πρόοδο.

ΡΩΣΙΑ

Η ρωσική αντιπροσωπεία θα μεταβεί το απόγευμα στο χώρο του νέου γύρου συνομιλιών, στη Λευκορωσία και θα περιμένει τους  εκπροσώπους της Ουκρανίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σήμερα το απόγευμα, αργά το απόγευμα, η αντιπροσωπεία μας θα είναι στη θέση της . Θα περιμένει τους Ουκρανούς διαπραγματευτές. Η αντιπροσωπεία μας θα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνομιλία απόψε», είπε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέφυγε να αποκαλύψει το ακριβές μέρος της συνάντησης, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα διεξαχθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας – στην περιοχή Belovezhskaya Pushcha.

Σύμφωνα με το Tass, το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η ουκρανική πλευρά θα έρθει στις συνομιλίες, αλλά δεν θα κάνει προβλέψεις σχετικά με τις προοπτικές αυτής της διαδικασίας.”Δεν θα κάνω τέτοιες προβλέψεις, δεν έχω το χάρισμα της πρόβλεψης», είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα πόσο πιθανό είναι να είναι επιτυχής η διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

«Πρώτον, πρέπει πιθανώς να προσπαθήσουμε να προβλέψουμε αν θα έρθουν οι Ουκρανοί διαπραγματευτές ή όχι. Ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί αυτό. Η αντιπροσωπεία μας θα είναι στη θέση της και θα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το βράδυ», πρόσθεσε ο Πεσκόφ. Πρόσθεσε ότι της ρωσικής αντιπροσωπείας θα συνεχίσει να ηγείται ο Βλαντιμίρ Μεντίσνκι, βοηθός του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Εργατική Πρωτομαγιά – Η Ιστορία και ο διεθνής αντίκτυπος της

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά...

Καιρός: Συννεφιές και ίσως μεμονωμένες βροχές – Δείτε πρόγνωση μέχρι Κυριακή του Πάσχα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες. Το απόγευμα, θα παρατηρούνται...

Τα έθιμα του Πάσχα αναβιώνουν στην Πάφο

Θρησκευτική κατάνυξη αλλά και έθιμα σημαδεύουν την περίοδο του Πάσχα και πολλές κοινότητες στην Πάφο κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν την παράδοση και...

Μαχητικό συνετρίβη σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ – Σώθηκε ο πιλότος

Υπερηχητικό καταδιωκτικό συνετρίβη την Τρίτη σε εθνικό πάρκο στο Νέο Μεξικό, νοτιοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. Ο χειριστής του F-16 έκανε χρήση...

Ήττα Παναθηναϊκού με 85-83 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατέθεσε ένσταση

Η αργοπορημένη αφύπνιση του Παναθηναϊκού, δεν του επέτρεψε την ολική επαναφορά από το -18 (57-39 στο 24΄) και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον...

Ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε αντι-καρκινικό νοσοκομείο στο Λονδίνο

Αντι-καρκινικό νοσοκομείο επισκέφθηκε σήμερα ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο, πριν τρεις μήνες. Συνοδευόμενος από τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!