29.4 C
Nicosia
Παρασκευή 10 Μάιος 2024 | 18:53

Το Ιράν λέει ότι στόχευσε «ιρανική τρομοκρατική ομάδα» στο Πακιστάν

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Τεχεράνης δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του στόχευσαν μια «ιρανική τρομοκρατική ομάδα» στο Πακιστάν την προηγούμενη μέρα, μετά που το Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε ότι η επίθεση σκότωσε δύο παιδιά.

«Κανένας από τους υπηκόους της φίλης και αδελφικής χώρας του Πακιστάν δεν έγινε στόχος ιρανικών πυραύλων και drones», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

«Η λεγόμενη ομάδα Jaish al-Adl, η οποία είναι μια ιρανική τρομοκρατική ομάδα έγινε στόχος», πρόσθεσε.

Η επιδρομή έγινε αργά την Τρίτη, μετά που η Τεχεράνη εξαπέλυσε επίσης επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία κατά «αντι-ιρανικών τρομοκρατικών ομάδων».

Το Πακιστάν κατήγγειλε την επίθεση κοντά στα κοινά σύνορα των δύο χωρών, ανακάλεσε τον Πρέσβη του από το Ιράν και εμπόδισε τον απεσταλμένο της Τεχεράνης να επιστρέψει στο Ισλαμαμπάντ.

Λίγες ώρες πριν το κτύπημα, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός του Πακιστάν Ανουάρ-ουλ-Χακ Κακάρ συναντήθηκε με τον Αμίρ-Αμπντολαχιάν στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός.

Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε ότι η επίθεση του Ιράν “στο έδαφος του Πακιστάν” ήταν μια απάντηση στις πρόσφατες θανατηφόρες επιθέσεις της οργάνωσης Jaish al-Adl στην Ισλαμική Δημοκρατία, ιδιαίτερα στην πόλη Ρασκ στη νοτιοανατολική επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσεστάν.

Η επίθεση στις 10 Ιανουαρίου σε αστυνομικό τμήμα της πόλης σκότωσε έναν αστυνομικό, σχεδόν ένα μήνα αφότου 11 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση στην περιοχή.

Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε η Jaish al-Adl (Στρατός της Δικαιοσύνης), μια σουνιτική μουσουλμανική εξτρεμιστική ομάδα που ιδρύθηκε το 2012 και βρίσκεται στη μαύρη λίστα του Ιράν ως «τρομοκρατική» ομάδα.

«Η ομάδα έχει βρει καταφύγιο σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας Μπαλουτσεστάν του Πακιστάν», είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προσθέτοντας ότι «έχουμε μιλήσει με Πακιστανούς αξιωματούχους πολλές φορές για αυτό το θέμα».

Ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το Ιράν σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Πακιστάν, αλλά δεν θα επιτρέψει να διακυβευτεί η εθνική ασφάλεια της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: «Η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονόδρομος»

Στη δοξολογία των Ενόπλων Δυνάμεων, για τον επίσημο εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στο στρατόπεδο «Γκιάλα»,παρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που...

ΗΠΑ: Η αστυνομία εκκένωσε τους φιλοπαλαιστίνιους καταυλισμούς στο MIT και το Πανεπιστήμιο Πενσιλβάνιας

Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στους καταυλισμούς των φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών στο στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, δύο από...

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ ύψους 400 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 400 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία. Την ώρα που φαίνεται ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στο Χάρκοβο, σύμφωνα...

Ποιοι είναι οι βασικοί προμηθευτές όπλων του Ισραήλ; Ποιοι έχουν σταματήσει τις εξαγωγές

Ανέστειλε την αποστολή βαρειών, bunker-busting βομβών στο Ισραήλ η Ουάσινγκτον, πυρομαχικών που οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν χρησιμοποιήσει στον πόλεμο που διεξάγουν στην...

Το αθλητικό περιεχόμενο της Primetel μεταφέρεται στη Cytavision

Αλλάζει ο χάρτης των τηλεοπτικών μεταδόσεων όσον αφορά τα αθλητικά γεγονότα στην Κύπρο. Αυτό γιατί με το τέλος του Μάη θα κλείσει το τμήμα παραγωγής...

Νέα κέρδη στο ΧΑΚ – Πάνω από 150 μονάδες ο γενικός δείκτης – Στα 4,03 ευρώ η Τράπεζα Κύπρου

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, με τη μετοχή της Τρ. Κύπρου να κλείνει σε νέο υψηλό. Ο Γενικός...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!