31.8 C
Nicosia
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 | 19:51

Σύγκρουση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ – Το Ιράν ανακοίνωσε τη διάσωση 23 μελών πληρώματος

Επιχείρηση διάσωσης 23 αλλοδαπών ναυτικών πραγματοποίησαν οι ιρανικές αρχές έπειτα από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου στα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο, το περιστατικό σημειώθηκε βόρεια του νησιού Κεσμ, όταν τα δύο πλοία συγκρούστηκαν υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Σοβαρές ζημιές στο ένα πλοίο

Το ένα από τα δύο πλοία υπέστη σοβαρές ζημιές στο κύτος και άρχισε να εισρέει νερό στο εσωτερικό του. Ο πλοίαρχος έδωσε εντολή για άμεση εγκατάλειψη του σκάφους, ενώ οι 23 ναυτικοί περισυνελέγησαν από τις ιρανικές αρχές και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο νησί Κεσμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια της σύγκρουσης ή για την κατάσταση του δεύτερου πλοίου. Το περιστατικό καταγράφεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα αυξημένης έντασης στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ, από όπου διέρχεται σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου πετρελαίου.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΔΙΑΦΟΡΑΣύγκρουση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ – Το Ιράν ανακοίνωσε τη διάσωση...