28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 15:26

Στους 188 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κένυα

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην Κένυα αυξήθηκε στους 188, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η χώρα συνεχίζει να μάχεται με τις έντονες βροχοπτώσεις.

Πολλές περιοχές του κράτους της Ανατολικής Αφρικής έχουν πληγεί από τις βροχές, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έχουν καταστρέψει δρόμους, γέφυρες και άλλες υποδομές.

«Ως αποτέλεσμα, η χώρα έχει δυστυχώς καταγράψει 188 θανάτους λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι 125 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 90 άνθρωποι αγνοούνται αυτή τη στιγμή, ενώ 165.000 έχουν εκτοπιστεί.

Στο πιο θανατηφόρο περιστατικό, δεκάδες χωρικοί σκοτώθηκαν όταν έσκασε ένα φράγμα κοντά στο Μάι Μαχίου στην κοιλάδα Ριφτ, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι 52 πτώματα ανασύρθηκαν και 51 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την καταστροφή του φράγματος.

Την Τετάρτη, σχεδόν 100 τουρίστες βρίσκονταν ανάμεσα στους ανθρώπους που περιπλανήθηκαν μετά από υπερχείλιση ενός ποταμού στο φημισμένο καταφύγιο άγριας ζωής Μασάι Μάρα της Κένυας μετά από μια ισχυρή βροχόπτωση.

Το Υπουργείο είπε ότι οι διασώστες είχαν απομακρύνει επιτυχώς 90 ανθρώπους από εδάφους και αέρος στο Μασάι Μάρα, όπου 19 κατοικίες πλημμύρισαν μετά την υπερχείλιση του ποταμού Ταλέκ.

Ο καιρός έχει επίσης αφήσει ίχνη καταστροφής σε άλλες χώρες της Ανατολικής Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Τανζανίας, όπου τουλάχιστον 155 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Οι έντονες βροχοπτώσεις ενισχύθηκαν από το Ελ Νίνιο, ένα κλιματικό φαινόμενο που συνήθως σχετίζεται με αυξημένη ζέστη παγκοσμίως, οδηγώντας σε ξηρασία σε ορισμένα μέρη του κόσμου και έντονες βροχοπτώσεις αλλού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ξεκινά από 31 Μαΐου η καταβολή του επιδόματος τέκνου για το 2024

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρόσθετη αύξηση 5% στο Επίδομα Τέκνου και η ένταξη στο Επίδομα φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υφυπουργείο...

Καθώς η Ρωσία προελαύνει, το ΝΑΤΟ εξετάζει την αποστολή εκπαιδευτών στην Ουκρανία

Παρ’ όλο που ο Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν θα υπάρξουν αμερικανικά στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος καθότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να...

Κιβωτός του Κόσμου: Άρχισαν οι καταθέσεις στη δίκη του πατρός Αντωνίου για σωματικές τιμωρίες και απειλές στα παιδιά

Χωρίς την παρουσία του πατρός Αντωνίου στο δικαστήριο, άρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη όπου είναι κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε κακοποιητικές συμπεριφορές και σωματικές τιμωρίες σε...

Η «εμπορική» βαλίτσα του Πούτιν στην Κίνα

Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Μπορεί ο Ουκρανός πρόεδρος,  Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ακύρωσε όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, λόγω της ρωσικής προέλασης στην περιοχή του Χάρκοβο, αλλά ο...

Αλγερία: Βρέθηκε 45χρονος μετά από 26 χρόνια – Τον κρατούσε όμηρο σε κελάρι ο γείτονας

Σε κελάρι μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του βρέθηκε 45χρονος άνδρας, τον οποίο κρατούσε «όμηρο» γείτονας του για 26 χρόνια. Ο λόγος γίνεται για τον 45χρονο -σήμερα- Ομάρ...

Η επόμενη μεγάλη γεωπολιτική κρίση πιθανόν να φέρει τη σφραγίδα του Κιμ

Βαλλιστικό πύραυλο προς τα ύδατα, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, λίγες ώρες αφότου η αδελφή του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν κατέρριψε ως «επιστημονική...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!