22.8 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 14:03

Πώς οι Ουκρανοί χάνουν τη ζωή τους για μετρητά και μερικές Pepsi

Αν και δεν φημίζεται για την επινοητικότητά της, η Ρωσία φαίνεται πως ανακαλύπτει νέους τρόπους εξαπάτησης των στρατευμάτων του Κιέβου που μάχονται εναντίον των δυνάμεών της στα πεδία των μαχών σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Όπως αποκαλύπτουν Ουκρανοί στρατιώτες στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Ρωσία έχει αναπτύξει νέους τρόπους για να ξεγελάσει τα στρατεύματα που προσπαθούν να καθαρίσουν τις μεγάλες εκτάσεις που έχει «σπείρει» με νάρκες.

«Χρήματα, ένα πακέτο τσιγάρα, ένα τηλέφωνο… Είναι σίγουρα παγίδα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Ουκρανός σκαπανέας. «Έχουμε χάσει στρατιώτες ακόμη και εξαιτίας ενός παγιδευμένου πακέτου κουτιών Pepsi».

Εξήγησε επίσης ότι μερικά ναρκοπέδια είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι αν εκραγεί κάτι, τότε ανατινάσσονται και τα υπόλοιπα ταυτόχρονα. «Αν προσπαθήσεις να το απομακρύνεις, μπορεί να σκοτώσεις ολόκληρη τη μονάδα σου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει τοποθετήσει νάρκες σε μεγάλες εκτάσεις, ως μέρος των πολλαπλών γραμμών άμυνας για την προστασία των εδαφών που καταλαμβάνει στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Οι ουκρανικές μονάδες που προσπαθούν να περάσουν από τα ναρκοπέδια δέχονται παράλληλα σφοδρές επιθέσεις από πυροβολικό και ελικόπτερα.

Προτού τα ουκρανικά στρατεύματα μπορέσουν να προσπαθήσουν να επιτεθούν στις ρωσικές θέσεις, οι νάρκες πρέπει να καθαριστούν από τις ομάδες σκαπανέων.

Μέχρι στιγμής όμως, οι προσπάθειες της Ουκρανίας να «σπάσουν» τις ρωσικές άμυνες, στην διάρκεια της εαρινής τους αντεπίθεσης, είχαν μεγάλο κόστος και περιορισμένη επιτυχία.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, περίπου στο 30% της Ουκρανίας έχουν τοποθετηθεί νάρκες και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ιορδανική αποστολή για ενίσχυση μέσων πυρόσβεσης

Το πλήρωμα της ιορδανικής αποστολής που έφθασε στην Κύπρο προς ενίσχυση των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αεροπυρόσβεση υποδέχεται σήμερα στις 10:45 το...

Μεγαλύτερη συνεργασία των Ισλαμικών κρατών με το ψευδοκράτος ζήτησε ο Τατάρ

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ απευθύνθηκε στη 15η Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) που πραγματοποιείται στη Μπανζούλ της...

Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα

Μειωμένη κατά 50% περίπου ήταν η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτο Θρασυβούλου. Σε δηλώσεις...

Την Τρίτη ο A’ ημιτελικός της Eurovision με την Κύπρο να εμφανίζεται πρώτη

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας με τον πρώτο ημιτελικό να διεξάγεται την Τρίτη, 7 Μαϊου, στο Μalmö Arena....

Ισραήλ: Άρχισε η απομάκρυνση 100.000 Παλαιστινίων από τη Ράφα – Αναπόφευκτη η επίθεση από Ισραήλ

«Ξεκινήσαμε επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας για την προσωρινή απομάκρυνση των ανθρώπων που διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ράφα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ...

Λεμεσός: 30χρονος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα

Τριαντάχρονος από τη Λεμεσό, ο Ευτύχιος Χαρίτου, έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού –...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!